Η κατάκτηση του συντηρητικού κινήματος των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ντόναλντ Τράμπ




Διανύοντας το δεύτερο χρόνο της Προεδρίας του, μετά την απρόσμενη και ιστορική νίκη του, έναντι της Χίλαρι Κλίντον, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016, ο Ντόναλντ Τράμπ, έχει ολοκληρώσει την, σχεδόν δια τη βίας, κατάκτηση του συντηρητικού κινήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την ολοκήρωση μιας εκστρατείας που είχε ξεκινήσει περίπου μια δεκαετία πρίν, και σίγουρα πολύ πιο νωρίς από την ημέρα που ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Προεδράι των Ηνωμένων Πολιτείων.

Μιλώντας χθές στο Ετήσιο Συνέδριο των Συντηρητικών, CPAC, στο National Harbor, της πολιτείας του Μαίρυλαντ, ο Αμερικανός Πρόεδρος, έδωσε στους διψασμένους σύνεδρους ένα άρωμα από τον Τράμπ της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, με μηνύματα που εγείρουν τον ενθουσιασμό των συντηρητικών της Αμερικής, συνδυασμένα, βέβαια, με το δικό του χαρακτηριστικό προφίλ, σε μια ομιλία που κράτησε πάνω από μια ώρα.

Ο Πρόεδρος Τράμπ, έστειλε μήνυμα μάχης στους βασικούς συντηρητικούς ακτιβιστές, και στους μεγάλους παίκτες του συντηρητικού κινήματος της χώρας, δείγμα ότι ετοιμάζεται για μάχη με τους Δημοκρατικούς, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, για το Κογκρέσο.

” Όλοι είμαστε μαζί για καιρό. Είμαι ενθουσιαμένος που βρίσκομαι πάλι εδω στο CPAC, με τόσους πολλούς από τους φίλους μου, εκλπηκτικούς υποστηρικτές, και υπερήφανους συντηρητικούς”, είπε ξεκινώντας την ομιλία του στο Συνέδριο του Conservative Political Action Conference, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πλέον, Ντόνλαντ Τράμπ.

“Θυμάστε όταν πρωτοάρχισα την εκστρατεία μου; Διότι δεν ήμουν πολιτικός, ευτυχώς. Αλλά θυμάστε που άρχισα και ο κόσμος έλεγε, “είστε σίγουροι ότι είναι συντηρητικός;”. Νομίζω τώρα έχουμε αποδείξει ότι είμαι συντηρητικός, έτσι δεν είναι; Για περισσότερο από τέσσερεις δεκαετίες, αυτό το συνέδριο έχει λειτουργήσει ως ένα φόρουμ για τους τοπ ηγέτες, ακτιβιστές, συγγραφείς και διανοητές, της χώρας μας. Χρόνο με το χρόνο, ηγέτες έχουν σταθεί σε αυτή τη σκηνή για να συζητήσουν τι μπορούμε να κάνουμε μαζί για να προστατέψουμε την κληρονομιά μας, να προωθήσουμε τον πολιτισμό μας, και να υπερασπίσουμε την ελευθερία μας. το CPAC, ήταν παντα για τις μεγάλες ιδέες, και επίσης για την εφαρμογή αυτών των ιδεών. Και πραγματικά το CPAC, έχει βάλλει σε εφαρμογή αυτές τις ιδέες. Θα μιλήσουμε για μερικές από αυτές σήμερα”, είπε ο Πρόεδρος.

Ο κόσμος που υποδέχθηκε τον Τράμπ, στο Συνέδριο, ήταν, κατά γενική ομολογία, ο μεγαλύτερος σε αριθμό στην ιστορία του. ” Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλήθος που είχαμε ποτέ στο CPAC.  Γνωρίζω ότι προσπαθούμε να κτίσουμε ένα τείχος, αλλά γκρεμίσαμε τοίχο για να ανοίξουμε την αίθουσα, εάν κοιτάξετε πίσω σας στο βάθος του ξενοδοχείου”, σχολίασε ο  Matt Schlapp, Πρόεδρος της Ένωσγς Συντηρητικών Αμερικής, όταν παρουσίασε τον Αμερικανό Πρόεδρο, “αυτό αποτελέι ιστορία για το CPAC”, σημείωσε.

Ισχυρές προσωπκότητες του συντηρητικού κινήματος στην Αμερική, που βρίσκονταν στην αίθουσα, σχολιάζοντας την εμφάνιση του Ντόναλντ Τράμπ, ανέφεραν ότι πρόκειται για έναν Πρόεδρο που παραμένει στη λογική του κινήματος και δεν έχει αφομιωθεί από το σύστημα της Ουάσιγκτον. Ότι πρόεκιται για ένα Πρόεδρο που αμφισβητεί τα πάντα, το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον, το FBI, τη γραφειοκρατία, ακόμη και τους δικαστές ορισμένες φορές. Όπως ανέφεραν ο Τράμπ, ακόμη και ως Πρόεδρος, συνεχίζει να αμφισβητεί την εξουσία, κάτι το οποίο αποτελεί τη βάση του παραδοσιακού συντηρητικού ριζοσπαστικού κινήματος.

Η χθεσινή ομιλία του, όπως σημείωναν, αλλά και η ανταπόκριση που είχε, απέδειξε ότι πλέον ο Ντόναλντ Τράμπ, έχει κατακτήσει το συντηρητικό κίνημα στις ΗΠΑ.

24 Φεβρουαρίου, 2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ,  HellasJournal by Mignatiou.com
Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: