Πόλεμο, αλλά όχι μόνοι: Ο Κίσινγκερ για την πιθανότητα επίθεσης στη Βόρεια Κορέα!




Υπέρ της σκληρής γλώσσας, αλλά κατά μια στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της Βόρειας Κορέας, χωρίς διεθνή υποστήριξη τάσσεται ο Χένρι Κίσινγκερ.

Παρά το γεγονός ότι, όπως είπε, συμφωνεί με την επιθετική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, έναντι της Βόρειας Κορέας, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και γκουρού της διεθνούς πολιτικής, προειδοποίησε το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα, εναντίον πιθανής στρατιωτικής επέμβασης κοντά στα σύνορα της Κίνας και της Ρωσίας, χωρίς την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας.

Η κυβέρνηση Τράμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η Βόρεια Κορέα θα περάσει την κόκκινη γραμμή, εάν δημιουργήσει πυρηνική δυνατότητα στο πρόγραμμα διηπειρωτικών πυραύλων. Ορισμένοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η Βόρεια Κορέα, το έχει ήδη επιτύχει αυτό ή τουλάχιστον βρίσκεται πολύ κοντά στην τοποθέτηση πυρηνικών κεφαλών στους πυραύλους της.

Ο Κίσινγκερ, παρέθεσε τις σκέψεις του, για την πιθανότητα που η αμερικανική κυβέρνηση εξετάσει προληπτική στρατιωτική επέμβαση ή ενισχύσει τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος Κίμ.

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το αγκάθι στο δρόμο, και o πειρασμός να το αντιμετωπίσουμε με προληπτική επίθεση είναι δυνατός, και το επιχείρημα είναι λογικό, αλλά δεν έχω δει καμία δημόσια δήλωση από ανώτερο αξιωματούχο, Αλλά σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη, είναι ότι θα είμαι πολύ ανήσυχος με οποιονδήποτε μονομερή Αμερικανικό πόλεμο στα σύνορα της Κίνας και της Ρωσίας, στον οποίο δεν έχουμε την υποστήριξη μεγάλου μέρους του κόσμου η τουλάχιστον του Ασιατικού κόσμου», ανέφερε σε κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, ο Υπουργός Εξωτερικών και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Νίξον.

Η τοποθέτηση Κίσινγκερ, είναι βαρύνουσας σημασίας λόγω των πολύ υψηλών επαφών που έχει Σε Πεκίνο και Μόσχα, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι ένας από αυτούς που ο Αμερικανός Πρόεδρος, μιλά συχνά και συμβουλεύεται σε κορυφαία θέματα διεθνούς πολιτικής.

02/02/2018
MIGNATIOU.COM

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: