Aποκρούει τους υπαινιγμούς περί προσπάθειας εξαγοράς του Λιλλήκα,o Νικόλας Παπαδόπουλος




Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι απορρίπτει και διαψεύδει κατηγορηματικά τις κατηγορίες του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών και ανθυποψηφίου του, Γιώργου Λιλλήκα, για προσπάθεια εξαγοράς του, προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητα του.

«Εάν αφορούν (οι κατηγορίες) εμένα, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο κ. Λιλλήκας και δεν καταλαβαίνω εγώ τι άλλο πρέπει να πω», ήταν η απάντηση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Σε συνέντευξη στο ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ο κ. Λιλλήκας πρέπει να δώσει τα όποια στοιχεία. Σε ό,τι αφορά εμένα και το επιτελείο μου, ουδέποτε έχουμε επικοινωνήσει με τον κ. Λιλλήκα, ουδέποτε έχουμε προβεί σε προσπάθεια εξαγοράς του, ουδέποτε έχουμε διαδώσει ότι έχει εξαγοραστεί από τον κ. Αναστασιάδη και δεν θεωρώ ότι εγώ πρέπει να σχολιάσω κάτι ατεκμηρίωτο. Εκείνος που κάνει την καταγγελία πρέπει να τεκμηριώσει».

Ο κ. Λιλλήκας συντηρεί στην επικαιρότητα το θέμα της απόπειρας χρηματισμού του προς απόσυρση της υποψηφιότητάς του. Ωστόσο, προτάσσει την πολιτική και την ηθική πτυχή, παρά την ποινική, ως «την κορύφωση μιας νοοτροπίας και συμπεριφοράς πολλών χρόνων». Την ίδια ώρα ο κ. Λιλλήκας δέχεται πιέσεις να πει ποιος, πού και πότε τον προσέγγισε για να τον δωροδοκήσει. Παραίνεση να καταθέσει όσα στοιχεία κατέχει στις διωκτικές Αρχές δέχθηκε και από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος επεσήμανε πως «επειδή η δημόσια καταγγελία ενδεχόμενα να έχει ποινική πτυχή, ο καταγγέλλων θα πρέπει να απευθυνθεί στις διωκτικές Αρχές και να παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία κατέχει».

Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία, καθώς, όπως είπε, «το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό και όχι ποινικό».

Ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε πως ο σκοπός της καταγγελίας ήταν να γίνουν γνωστές στην κοινή γνώμη αυτού του είδους οι συμπεριφορές.

Ο Γιώργος Λιλλήκας αποκάλυψε στη μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ότι η προσέγγιση έγινε από φιλικό του πρόσωπο, το οποίο μεσολάβησε μεταφέροντάς του την πρόταση για «εξαγορά» της υποψηφιότητάς του. «Είναι φιλικό μου πρόσωπο το οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα, το οποίο δεν ανήκει στο πολιτικό προσωπικό» και απέφυγε να τον κατονομάσει. Επίσης, πρόσθεσε ότι αυτά τα πράγματα «δεν γίνονται με γραπτές επιστολές ή συμβόλαια ή στην παρουσία τρίτων προσώπων και ότι αυτό που έχει σημασία είναι να διαφυλαχθεί το δημοκρατικό καθεστώς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή έγινε τηλεφωνικώς και τα ανταλλάγματα προέβλεπαν μεγάλο χρηματικό ποσό και παραχώρηση πολιτικού αξιώματος (να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών, ή Επίτροπος στην Ε.Ε. ), αν κερδίσει τις εκλογές ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι υποψήφιοι δήλωσαν ότι δεν τους αφορούν οι καταγγελίες του Γιώργου Λιλλήκα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, δήλωσε ότι θεωρεί «εκτροπή την προσέγγιση υποψηφίων για να αποσυρθούν με εξαγορά από την προεκλογική εκστρατεία. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα».

Πρόσθεσε συνάμα, πως ο λαός έχει και κρίση, έχει και αντίληψη και δεν είναι «μέσα από τα fake news ή την διαστρέβλωση δηλώσεων που θα επιτύχει ο καθένας. Οι πολίτες παρακολουθούν τις θέσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων».

Είπε επίσης πως σε κάθε προεκλογική περίοδο, πέραν της κριτικής που κατά κανόνα ασκείται, «το κάθε τι, είτε παραμορφώνεται, είτε παρερμηνεύεται για να επιτύχουν τους στόχους οι διάφοροι υποψήφιοι».

Ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, κάλεσε τον κ. Λιλλήκα να τοποθετηθεί «μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας αναφορικά με τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που έκανε για την εξαγορά και απόσυρση της υποψηφιότητάς του υπέρ άλλου υποψηφίου». Δεν είναι δυνατόν να πάμε στις κάλπες, βαδίζοντας στο σκοτάδι τέτοιων καταγγελιών», ανέφερε.

Εξάλλου, με νεώτερη δήλωση του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι η δική του παρουσία στην πολιτική ζωή «έγινε μέσα από τη δική του σκληρή δουλειά και δεν στηρίχτηκε ποτέ σε άλλα δεκανίκια». Η δήλωση αποτελεί την απάντηση του κ. Λιλλήκα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε πως «τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας του Γιώργου Λιλλήκα έχουν τελειώσει».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

11/01/2018 18:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτου
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: