“Πόλεμος” ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τις απεργίες με εκατέρωθεν αιχμές και κατηγορίες




Νέα αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων και τις αλλαγές στην προκήρυξη τους που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για ρεσιτάλ τυχοδιωκτισμού από την κυβέρνηση η οποία, όπως λέει, δέσμια της διαπλοκής, των εργατοπατέρων και των ιδεοληψιών της, επιλέγει να αποφασίζουν οι λίγοι.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής στις απόψεις της, επιμένει ότι την απόφαση για την απεργία έχουν δικαίωμα να την λαμβάνουν οι πολλοί, η πλειοψηφία των εργαζομένων, και όχι οι λίγοι, οι συνήθεις εργατοπατέρες. Όσα πρωτοσέλιδα και να κατασκευάσουν τα προπαγανδιστικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες ξέρουν πως ο κάθε εργαζόμενος έχει απόλυτο δικαίωμα να αποφασίσει για την απεργία στη δουλειά του».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει:

“Η Ν.Δ. ούτε μπορεί και ούτε θέλει να κρύψει ότι παραμένει η πιο πιστή σύμμαχος της εργοδοσίας. Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την απεργία είναι αντιγραφή των χειρότερων εγχειριδίων του Θατσερισμού και φανερώνει για άλλη μια φορά το αντεργατικό και νεοφιλελεύθερο μένος της ΝΔ.”

Πηγή :ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: