“Μην υποτιμάτε τη Χ.Α.” λέει για τους ναζί η Human Rights First




«Στην τρομακτική δημοτικότητα των αντισημιτικών θέσεων της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα», επικεντρώνεται η Sonni Efron, ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης Human Rights First, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας LOS ANGELES TIMES, με τίτλο «The frightening popularity of Golden Dawn’s anti-Semitism in Greece», με αφορμή τις επερχόμενες ευρωεκλογές, αλλά και τα αξιοσημείωτα ποσοστά που έλαβαν μέλη της Χρυσής Αυγής κατά τον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως επισημαίνει η Effron, θα ήτα δελεαστικό να αποδώσει κανείς τη δημοτικότητα του νεοναζιστικού κόμματος σε μια διαμαρτυρία κατά των οδυνηρών μέτρων λιτότητας που επεβλήθησαν στην Ελλάδα ως αντίτιμο για το δανειακό πακέτο στήριξης. Θα ήταν επίσης καθησυχαστικό να δει κανείς τη μαχητική απώθηση από τη ΧΑ των κυβερνητικών διώξεων εναντίον της – υπό την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση – ως μια νομική ιδιορρυθμία η οποία θα διορθωθεί από μόνη της. Ωστόσο, τονίζει η Efron, δεν πρέπει κανείς να υποτιμά τη μοχθηρία της Χρυσής Αυγής που στρέφεται, όπως όλα τα νεοναζιστικά κόμματα κατά Εβραίων, ομοφυλοφίλων, Ρομά, μεταναστών, ακόμη και κατά των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δυσκολεύτηκε να διαχωρίσει το κεντροδεξιό κόμμα του από τη Χρυσή Αυγή, εγκαινιάζοντας έστω και καθυστερημένα επιδρομές κατά ηγετικών στελεχών της ΧΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, υπάρχουν κατηγορίες για τη συνέργεια εξτρεμιστικών στοιχείων στο κόμμα του κ. Σαμαρά με τους ακροδεξιούς, ενώ ενοχλητικές ενδείξεις κάνουν λόγο για στήριξη της Χρυσής Αυγής από το λεγόμενο «βαθύ κράτος» (εύπορους επιχειρηματίες, την ελληνική αστυνομία, ακόμη και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία). Τέλος, αναφορά γίνεται στο βίντεο που διέρρευσε τον περασμένο μήνα με τη συνομιλία υψηλόβαθμου συμβούλου του κ. Σαμαρά με τον Η. Κασιδιάρη, γεγονός που καταδεικνύει ότι «η ίδια η ελληνική κυβέρνηση υπονόμευσε την αξιοπιστία της» στο θέμα των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής.

http://www.latimes.com/opinion/opinion-la/la-ol-greece-elections-neo-nazi-golden-dawn-20140522-story.html

Σύντομη αναφορά στη δράση της Χρυσής Αυγής κάνει ο RobertKoehler στη διαδικτυακή HUFFINGTON POST, με τίτλο «The Social Immune System», μια οργάνωση που το 2012 σόκαρε την Ελλάδακαταλαμβάνοντας 18 κοινοβουλευτικές έδρες. Πρόκειται για μια ομάδα με έντονη ατζέντα κοινωνικής πόλωσης, η οποία οργανώνει το πρόγραμμά της δημιουργώντας τους αποδιοπομπαίους τράγους της στιγμής. Τέτοιες οργανώσεις είναι ενεργές σ΄ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, παρότι η δράση αντίστοιχων οργανώσεων είναι παράνομη εκεί, υποστηρίζει ο Koehler.

http://www.huffingtonpost.com/robert-koehler/the-social-immune-system_b_5374637.html?view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: