Ο Αλ. Τσίπρας χαιρετά από το Twitter τις νέες και τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ: “Για έναν νέο κόσμο που μας χωράει όλους”




“Με τις νέες και τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοπορία για έναν νέο κόσμο που μας χωράει όλους. #sputnikfest17”, αναφέρει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter για το Σπούτνικ Festival 2017, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το Φεστιβάλ που ξεκίνησε την Παρασκευή στο ‘Αλσος Στρατού στο Γουδή, με κεντρικό μότο: “Ταξίδι για έναν νέο κόσμο”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Με κεντρικό σύνθημα «Ταξίδι για έναν νέο κόσμο» ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Σπούτνικ που διεξάγεται στο Άλσος Στρατού στου Γουδή. Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα άρχισε να επισκέπτεται το φεστιβάλ για να παρακολουθήσει το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Ανάμεσα στους επισκέπτες, το παρών έδωσαν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές καθώς κι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Είμαι εδώ πρώτα και κύρια ως Ευρωπαία πολίτης γιατί θεωρώ πως είναι σπάνιες εκείνες οι περιπτώσεις που μπορείς να βρεθείς σε διαλόγους, συζητήσεις, συναυλίες διαφορετικές απ’ αυτές που θα δούμε σε συγκεκριμένες ώρες της τηλεοπτικής ζώνης, όπου βρίσκονται νέοι και νέες μακριά από τα πρότυπα που τους σερβίρονται δεκαετίες τώρα κι έχω κι εγώ την ανάγκη να αναζωογονηθώ από αισιόδοξα μηνύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειάρχης Αττικής.

Η κ. Δούρου στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Τα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τις σπουδαίες κουβέντες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις σπουδαίες κουβέντες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που είναι φαινόμενο, δεν είναι κρίση για να κλείσουμε τα μάτια και να νομίζουμε ότι είναι σε ύφεση».

«Αισθάνομαι πολύ περήφανη που η δική μου γενιά των 40αρηδων έχει δώσει τη σκυτάλη στη γενιά των 20αρηδων που παλεύουν, μάχονται, αισιοδοξούν και κερδίζουν», επισήμανε καταλήγοντας η περιφερειάρχης Αττικής.

Τα πολιτικό πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας μέρας του Φεστιβάλ Σπούτνικ, κορυφώθηκε με την κεντρική εκδήλωση «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Η μνήμη ενάντια στη λήθη» στην οποία παρευρέθηκαν ως ομιλητές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Αναγνωστοπούλου και ο κ. Κ. Δουζίνας.

Οι συναυλίες της τρίτης μέρας του φεστιβάλ κορυφώθηκαν με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band, καθώς και με ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εικαστικές εκθέσεις, με αφιερώματα όπως εκείνο στον Μάρκο Βαμβακάρη και στη Μακρόνησο, αλλά και οι εκθέσεις των έργων των μαθητών των φυλακών Αυλώνα, όπως και η έκθεση ζωγραφικής προσφυγόπουλων.

Επιπλέον, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και πλήθος δράσεων, έλαβαν χώρα στην τριήμερη γιορτή των νέων της Αριστεράς με στόχο να δοθεί στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδος ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

‘Τα πάρκα στη Νέα Παραλία ως δημόσιοι χώροι έχουν συνδεθεί εδώ και δεκαετίες με τα φεστιβάλ των πολιτικών νεολαιών” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

“Τα πάρκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, ως δημόσιοι χώροι, εδώ και δεκαετίες έχουν συνδεθεί με τα φεστιβάλ των πολιτικών νεολαιών. Δεν είναι μουσεία με πινακίδες «μην αγγίζετε», ούτε χώροι αποστειρωμένου καθωσπρεπισμού” τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή αντιδράσεις ομάδων πολιτών για τα τραπεζοκαθίσματα που τοποθετήθηκαν στον Κήπο των Εποχών στο πλαίσιο του “Σπούτνικ Festival 2017”.

“Στον Κήπο των Εποχών κατόπιν αδείας, η οποία ζητήθηκε και δόθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ του περιοδικού Σπούτνικ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Αυτό βέβαια μόνο στα χαρτιά, αφού από το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε αρχικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα πρωτόγνωρο μπαράζ καταγγελιών για την «κατάληψη του χώρου από τραπεζοκαθίσματα»! Ακολούθησε η παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας και η απειλή πως εάν οι διοργανωτές δε συμμορφωθούν, θα κληθεί η αστυνομία. Κάτι που δε χρειάστηκε να γίνει αφού η δεύτερη μέρα αναβλήθηκε εξαιτίας της βροχής” αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

“Πολλά είναι τα ερωτήματα και πολλές οι πιθανές απαντήσεις οι οποίες θα πρέπει να δοθούν. Γιατί κάποιοι –οι οποίοι είναι στα κάγκελα το τελευταίο 48ωρο- δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία τον Ιούνιο, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ; Μήπως κάποιοι θεωρούν τα πάρκα ιδιοκτησία τους; Μήπως κάποιοι χρησιμοποίησαν το Φεστιβάλ Σπούτνικ για να ασκήσουν κριτική στη διοίκηση του κ. Μπουτάρη; Μήπως κάποιοι ενοχλήθηκαν από τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης –και τελευταίας- μέρας του φεστιβάλ;” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Δεν ξέρουμε ποια είναι η απάντηση ή οι απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως για δύο μέρες στήθηκε ένα όργιο υπερβολής και παραπληροφόρησης, περί «κατάληψης του πάρκου από πλαστικά τραπεζοκαθίσματα», ενώ όλοι και όλες οι καταγγέλλοντες (καταγγέλλουσες), γνώριζαν πως σε δύο μέρες ο χώρος θα άδειαζε και πως το πάρκο θα παραδινόταν όπως ακριβώς ήταν. Κάτι που συνηθίζει ο πολιτικός χώρος που διοργάνωσε το φεστιβάλ και που το έχει αποδείξει πολλές φορές”.

“Έχουμε δώσει πολλές φορές στο παρελθόν και εξακολουθούμε να δίνουμε, καθημερινές μάχες για τη διάσωση, προστασία και λελογισμένη χρήση των δημόσιων χώρων. Οι δημόσιοι χώροι πρέπει να είναι ζωντανοί και λειτουργικοί και η απόδοσή τους σε πολιτιστικές δράσεις, όπως το Φεστιβάλ Σπούτνικ, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση” αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

“Καταγγέλλουμε την προσπάθεια μετατροπής των δημόσιων χώρων σε άβατο και ζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: