Δέσμευση για επανάληψη διαλόγου όταν οι δύο πλευρές δείξουν ετοιμότητα, λέει ο ΟΗΕ, για Κύπρο




Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών υπηρεσιών του ΓΓ για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες, αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να εμπλακούν εκ νέου.

Ο Εκπρόσωπος του ΓΓ αναφέρθηκε στην συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη λέγοντας ότι “ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη, Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Γενικός Γραμματέας χαιρέτισε τη δέσμευση της Κύπρου προς τα Ηνωμένα Έθνη και την υποστήριξη της Κυβέρνησης στις τρέχουσες προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού”.

Ο Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρόεδρος αντάλλαξαν απόψεις για το σημερινό καθεστώς των συνομιλιών στην Κύπρο, καθώς και για το μέλλον του διαλόγου.

«Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας των καλών του υπηρεσιών για να επαναλάβουν οι πλευρές τις συνομιλίες αμέσως μόλις αυτές δείξουν την ετοιμότητά τους να επανεμπλακούν», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, η συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τον Μουσταφά Ακιντζί, αν και δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των συναντήσεων του ΓΓ που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ το βράδυ της προηγούμενης, θα λάβει χώρα στη 1:30 μμ (τοπική ώρα) κι αμέσως μετά ο Ακιντζί ηγέτης θα μιλήσει στους δημοσιογράφους.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/Ηνωμένα Έθνη 23/09/2017 08:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: