Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν σκότωσαν μέλη μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης




Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν σκότωσαν δύο μέλη μιας σουνιτικής τζιχαντιστικής οργάνωσης στην πόλη Σαμπαχάρ χθες, ενώ συνέλαβαν ακόμη πέντε υπόπτους, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας, καθώς εντείνονται οι επιχειρήσεις των αρχών της Ισλαμικής Δημοκρατίας για την αποτροπή νέων επιθέσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, βομβιστές-καμικάζι και ένοπλοι επιτέθηκαν στο ιρανικό κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στην Τεχεράνη, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, σε μια τρομοκρατική ενέργεια δίχως προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία απείλησε ότι θα διαπράξει κι άλλες τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του σιιτικού πληθυσμού της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θεωρούν τους σιίτες συλλήβδην αιρετικούς.

Οι ιρανικές αρχές έχουν συλλάβει σχεδόν 50 υπόπτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις. Η Τεχεράνη κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι χρηματοδοτεί τις περισσότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και αυτές που δρουν εντός του Ιράν, κάτι που το Ριάντ διαψεύδει.

Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο μια πηγή που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να διαπράξουν νέες επιθέσεις μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ενώ ακόμη η χώρα εορτάζει το Ραμαζάνι.

Σύμφωνα με τις Aρχές, βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και ζώνες με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

15/06/2017 09:29 – ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: