Αισιοδοξεί ο Θωμόπουλος για τις ελληνικές τράπεζες




Ο Άνθιμος Θωμόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο τ/δ CNBC («Piraeus CEO: Greek banks will be Europe’s best») ότι οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες έχουν ξεπεράσει το στάδιο της ανησυχίας και του πανικού και ότι σύντομα θα είναι οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη.

Η Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί την πρώτη ελληνική τράπεζα που αντλεί χρήματα από τις αγορές, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.  Η Πειραιώς θα προσφύγει στις αγορές για την άντληση 1,75 δις ευρώ, στην προσπάθειά της «περάσει» τα νέα ευρωπαϊκά τεστ για την χρηματοπιστωτικής της σταθερότητα.

Ένα χρόνο μετά την τραπεζική κρίση στην γειτονική Κύπρο ο κ. Θωμόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ανάκυψης παρόμοιας κρίσης εκ νέου στην Ελλάδα. «Οι τράπεζες είναι πολύ πιο σταθερές και θεωρώ ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταστούν οι καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη, μετά και από τις κεφαλαιακές ενισχύσεις από τις αγορές».

«Ξεπεράσαμε τα χειρότερα» τόνισε προσθέτοντας ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις ελληνικές μετοχές. «Την τελευταία φορά, πριν από έξι μήνες, που προσπάθησα να αντλήσω χρήματα από τις αγορές, μιλούσαμε ακόμη για τις προσδοκίες ανάκαμψης της χώρας. Σήμερα μιλάμε για γεγονότα» τόνισε.

Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, υπό την ηγεσία του Π/Θ, Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι είχε πολύ θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν προβλέπει διατάραξη του πολιτικού κλίματος εξαιτίας των περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών, σημειώνοντας ότι δεν αποτελούν απειλή αντιευρωπαϊκές κινήσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής.

«Τα καλά νέα σχετικά με την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα είναι ότι το πολιτικό φάσμα εμφανίζεται με συνέπεια υπέρ του ελληνικού μέλλοντος στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Θωμόπουλος προσθέτοντας ότι υπάρχει ένα κοινό μήνυμα που διαπερνά όλο το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας για την παραμονή της στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη.

http://www.cnbc.com/101479239

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: