Την έδρα της Λεμεσού την έχει κερδίσει ως Αλληλεγγύη δηλώνει το Κίνημα




Έχουν ήδη μελετήσει εναλλακτικό σενάριο στην «Αλληλεγγύη» μετά την απόφαση του εκλογοδικείου, το οποίο έκρινε ως άκυρη την ανακήρυξη του Γιώργου Παπαδόπουλου ως Βουλευτή της Λεμεσού.

Μιλώντας το πρωί στον ACTIVE 107.4 & 102.5, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος Πόλυς Παλλήκαρος ανέφερε ότι το κίνημα έχει καταλήξει στον τρόπο αντίδρασης, εντούτοις αναμένει την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, προτού προχωρήσει.

Όπως αναφέρει ο “Φιλελεύθερος”, μετά από ενδελεχή ανάγνωση και ερμηνεία τόσο της απόφασης του εκλογοδικείου, όσο και της νομοθεσίας, που αναφέρεται στην ανάδειξη των μελών της Βουλής, η Αλληλεγγύη καταλήγει ουσιαστικά στο συμπέρασμα ότι δεν έχει απολέσει την έδρα της στη Λεμεσό.

«Η απόφαση λέει ότι ο κύριος Παπαδόπουλος δεν είναι Βουλευτής. Αναμένουμε από τον Γενικό Εισαγγελέα να συμβουλεύσει το κράτος και τον Γενικό Έφορο Εκλογής για το τι πρέπει να γίνει», δήλωσε μιλώντας στον Active 107,4&102,5 o Aναπληρωτής Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Πόλυς Παλλήκαρος.

Αυτό που συνάγεται μέσα από την ερμηνεία της απόφασης που δόθηκε σε χθεσινή σύσκεψη της ηγεσίας του κινήματος με τους νομικούς της συμβούλους, είναι ότι το δικαστήριο δεν αναφέρεται σε απώλεια έδρας της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό, αλλά ότι ο κύριος Παπαδόπουλος δεν είναι Βουλευτής.

«Η απόφαση βασίστηκε πάνω σε ένα κενό που υπάρχει στο νόμο για 15 ημέρες, για την ημέρα εκλογής μέχρι την ημέρα ορκωμοσίας, άρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι διόρθωση του νόμου», συνέχισε ο Πόλυς Παλλήκαρος.

Θέση του κινήματος, είναι ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν αποτελεί ορθή θεραπεία, καθώς με βάση το ισχύον αναλογικό σύστημα εκλογής, η έδρα στη Λεμεσό κερδήθηκε με το ποσοστό της Αλληλεγγύης.

«Αν πάμε σε εκλογές καταργείται αυτό που λέει ο νόμος», εκτιμά ο αναπληρωτής πρόεδρος της Αλληλεγγύης, ο οποίος αρκέστηκε στο να υποδείξει πως υπάρχει τρόπος αντίδρασης χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, εν αναμονή της απόφασης του Κώστα Κληρίδη.

Από την πλευρά του ο Δώρος Ιωννίδης – νομικός σύμβουλος του πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Αντρέα Μιχαηλίδη, μιλώντας επίσης στον Active, έκρινε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αντίδρασης από πλευράς του κινήματος.

Ερωτηθείς για το στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση του εκλογοδικείου, κρίνοντας ως παράνομη την μεταφορά της έδρας στον κύριο Παπαδόπουλου η οποία προηγήθηκε της ανακήρυξης της, απάντησε χαρακτηριστικά.

«Η αποποίηση της έδρας από την κυρία Θεοχάρους έγινε πριν δώσει τη διαβεβαίωση βουλευτή. Δηλαδή ξεχώρισε την έδρα, προτού την αποκτήσει»

Ακόμη και στην περίπτωση που η Ελένη Θεοχάρους ανέμενε την ανακήρυξη της, μεταφέροντας μεταγενέστερα την έδρα της στον κύριο Παπαδόπουλο, θα ετίθετο, κατά τον Δώρο Ιωννίδη, θέμα ασυμβίβαστου ως ευρωβουλευτής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: