Τα πρώτα exit polls δίνουν πάνω από 60% στον Εμάνουελ Μακρόν, γράφει η εφημεριδα Le Soir




Ο Εμάνουελ Μακρόν θα υπερβεί το 60% με βάση τα exit polls που έχουν ως τώρα πραγματοποιήσει τέσσερις εταιρίες δημοσκοπήσεων στη Γαλλία, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γαλλόφωνη βελγικη εφημεριδα Le Soir.

H βελγική εφημερίδα, που δεν δεσμεύεται από την ισχύουσα στη Γαλλία νομοθεσία, η οποία απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν κλείσουν οι κάλπες, επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από τις γαλλικές εταίρίες δημοσκοπήσεων, οι οποίες εκτιμούν επίσης οτι ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

— Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ανερχόταν σε 65,30% στις 17.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά σχεδόν 4% σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο (69,42%).

Το 2012 την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 71,96%.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ:
Ο χώρος μπροστά από το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, απ΄όπου ο γάλλος προεδρικός υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του αργότερα σήμερα, εκκενώθηκε για λίγο μετά τον εντοπισμό μιας ύποπτης τσάντας.

Η αστυνομία στη γαλλική πρωτεύουσα ανέφερε πως διενήργησε ελέγχους ασφαλείας στην περιοχή ως προληπτικό μέτρο και αργότερα ανακοίνωσε πως η κατάσταση έχει επανέλθει στο κανονικό.

Ο κεντρώος Μακρόν, ο οποίος φέρεται από τις δημοσκοπήσεις να κερδίζει την υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα, αναμένεται να απευθυνθεί στους υποστηρικτές του από την περιοχή του Λούβρου το βράδυ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

07/05/2017 17:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Βρυξέλλες, Belgium – 
Παρίσι, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: