Οικολόγοι: Στην Τουρκία δεν υπάρχει καμία πρόθεση για βελτίωση του κλίματος




“Την ώρα που από τα κατεχόμενα δημοσιογραφικές πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Ακιντζί να οδεύει προς το δείπνο της Κυριακής αμετακίνητος από τις προκλητικές του θέσεις, στην Τουρκία στο ίδιο κλίμα έντασης είναι οι θέσεις και οι δηλώσεις που αφορούν το Κυπριακό”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αφού σχολίασε αρνητικά και πάλι την απόφαση της Βουλής, δήλωσε ότι “δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά, ενώ οδεύει κατευθείαν για εκλογές, έχει ξεστρατίσει” και ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

“Παράλληλα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι “οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μπορούν να ξεκινήσουν ξανά μόνο αν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει βήματα που διασφαλίζουν την εμπιστοσύνη”, ενώ συγχρόνως επέρριψε ευθύνες στους Ελληνοκύπριους για τη διακοπή των συνομιλιών.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αποδοκιμάζουμε αυτές τις δηλώσεις και αναφορές που δείχνουν ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει καμία πρόθεση για βελτίωση του κλίματος.

“Δυστυχώς, η υποχωρητικότητα που επέδειξε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις συνομιλίες, έδωσε το δικαίωμα στους Τούρκους να ζητάνε όλο και περισσότερα και να μην έχουν την παραμικρή διάθεση για αλλαγή στάσης”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 30/03/2017 10:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: