ΔΗΚΟ: Επιβεβαιώνεται η έλλειψη βούλησης της Τουρκίας για επίλυση του Κυπριακού




Την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής στο Κυπριακό, επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δηλώνοντας πως η χθεσινή επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα και η ακύρωση σήμερα της αυριανής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επιβεβαιώνει την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως με τις τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η παντελής έλλειψη βούλησης της Τουρκίας για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης και η πλήρης ταύτιση του κατοχικού ηγέτη με τους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

“Η Τουρκία και ο κατοχικός ηγέτης επιδιώκουν, είτε την επιβολή λύσης τουρκικών προδιαγραφών, είτε την πρόκληση ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις, να επιρρίψουν την ευθύνη στην ελληνοκυπριακή πλευρά και ψάχνουν αφορμές και προφάσεις για να το πετύχουν και δυστυχώς διευκολύνονται σε αυτή την προσπάθεια από την υστερία, τις υπερβολές και την παραπληροφόρηση που δυστυχώς βιώσαμε τις τελευταίες μέρες και που αφορούν την απόφαση της Βουλής για ολιγόλεπτη συζήτηση στην τάξη για το ενωτικό δημοψήφισμα”, είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε πως δυστυχώς, αυτό που βιώνουμε ευρύτερα τελευταίως είναι τα αποτελέσματα μιας αποτυχημένης πολιτικής στο Κυπριακό τα τελευταία εννέα χρόνια. Μια πολιτική, συνέχισε, που βασίστηκε σε συνεχείς υποχωρήσεις και στη ψευδαίσθηση του κατευνασμού της τουρκικής βουλιμίας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι επιβάλλεται η επαναξιολόγηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί και η χάραξη νέας στρατηγικής. “Το Δημοκρατικό Κόμμα έχει καταθέσει συνολική πρόταση νέας στρατηγικής στην τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και συλλογικά να χαράξουμε νέα στρατηγική η οποία θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα”, είπε.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως από την προηγούμενη συνεδρία το ΔΗΚΟ ζήτησε μια ειδική συνεδρία για ανάπτυξη της νέας στρατηγικής, που θα έχει ως πρώτιστο στόχο τη θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αλλαγή της τακτικής της πλευράς μας στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, κατέληξε απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση, δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ανταπόκριση από πλευράς Προέδρου.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/02/2017 14:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: