“Μπάσταρδοι αστυνομικοί”, φώναξε πριν πέσει νεκρός ο Τυνήσιος Άνις Άμρι: Ήταν μέλος του ΙΚ




Ο 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι, ο δράστης της τρμοκραιτκής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του βερολίνου, είχε δηλώσει πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης AMAQ.

Ο Άμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο Ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο Άμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο Άμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο Άμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε στο Μιλάνο είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας AMAQ της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δηλώνει πως η τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία παραμένει υψηλή.

23/12/2016 15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης- Συγγελάκης
Ρώμη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: