Μυλωνάς: Καλούμαστε να ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό κράτους που μας υπόσχονται ότι δεν θα υπάρχει




Ο Βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Παύλος Μυλωνάς, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2017, είπε ότι καλούμαστε να εγκρίνουμε τον Προϋπολογισμό ενός κράτους, που μας υπόσχονται ότι το 2017 δεν θα υπάρχει.

Μετά το χρηματιστήριο, την ατιμωρησία που ακολούθησε η απώλεια κάθε ίχνους ντροπής, ο τόπος οδηγήθηκε στην καταστροφή, είπε ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι η διακυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ έφερε τα πράγματα και την οικονομία του τόπου μαζί με ένα αποχαυνωμένο λαό στην πόρτα των μνημονίων και της λιτότητας.

Πρόσθεσε πως είναι αλήθεια ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά οι χαμένοι παραμένουν χαμένοι και χιλιάδες νοικοκυραίοι παραμένουν όμηροι των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως η πραγματικότητα είναι ότι το 27% του κυπριακού πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και πρόσθεσε ότι το μέτρο σύγκρισης είναι ο τρόπος ζωής των λίγων προνομιούχων υψηλόβαθμων του δημοσίου και οι χιλιάδες απελπισμένοι των μισθών της φτώχειας.

Ο κ. Μυλωνάς απευθύνθηκε στους πολίτες καλώντας τους να σταματήσουν να θεωρούν τους εαυτούς του πελάτες και να διεκδικήσουν την ιδιότητα του πολίτη ώστε να αλλάξει και να συντριβεί το διεφθαρμένο σύστημα που βρίζουν και να το αλλάξουν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Βουλευτής της Συμμαχίας είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει παραβιάσει τη λαϊκή εντολή για απόρριψη των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων και προχωρά σε λύση ερήμην του λαού που τον εξέλεξε, αποδεχόμενος τουρκικούς όρους, τους όρους που απέρριπτε ως επικίνδυνους για την Κύπρο και το λαό της.

Ανέφερε ακόμα ότι οι ασάφειες δίνουν και παίρνουν σε βάρος του λαού της Κύπρου, καθώς οι ισχυροί τις ερμηνεύουν κατά πως τους συμφέρει.

Καταλήγοντας, είπε ότι εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στον κυπριακό Ελληνισμό γνωρίζοντας ότι θα απορρίψει εκβιασμούς ξένων και ημετέρων και λύση που θα είναι άδικη και θνησιγενή.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: