Επίσκεψη Κασουλίδη στη Μόσχα την 1η Νοεμβρίου και συνάντηση με Λαβρόφ




Επίσκεψη στη Ρωσία για συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, θα πραγματοποιήσει την 1η Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στην ατζέντα των συνομιλιών Κασουλίδη-Λαβρόφ θα βρίσκονται εκτός από τα θέματα που αφορούν την Κύπρο και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, και το θέμα της εκπροσώπησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης – μετά το θέμα που προέκυψε λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας – αφού ως γνωστόν η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει τον Νοέμβριο την Προεδρία του ΣτΕ.

`Οπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η προοπτική για να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) η ρωσική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία έχει τιναχτεί στον αέρα και υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τον ΓΓ του ΣτΕ για αποχώρηση της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, για αυτό και αυτός ανέθεσε στον κ. Κασουλίδη, ως εισερχόμενο Πρόεδρο του ΣτΕ, να συζητήσει το θέμα αυτό με τον κ. Λαβρόφ, δίδοντας του μάλιστα και την απαιτούμενη επιχειρηματολογία προκειμένου να κάνει συνεννοήσεις για τα προβλήματα που έχουν αναφυεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως της πολιτικής των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας ηγείται η Βρετανία, συνεπικουρούμενη από τη Σουηδία, την Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: