Αναθεώρηση απόφασης Διεθνούς Δικαστηρίου για Μπουλούτα, Φόρου ζητά ο Κληρίδης




Αναθεώρηση της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου (ΔΔΔ) προτίθεται να ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για παραπομπή των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής, σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο.

Μέχρι σήμερα δεν κατέστη εφικτό να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο, λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Εναντίον των Μπουλούτα και Φόρου είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, η εκτέλεση των οποίων ανεστάλη λόγω σύστασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, στο πλαίσιο της υπόθεσης μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και επενδυτών στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων των δύο κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ «σημεία και τέρατα» κατήγγειλε ότι γίνονταν στη θυγατρική της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στη Ρωσία, ο διαχειριστής Κρις Παύλου. Ανέφερε πώς «όλοι γνώριζαν ότι συνεργάτης της Λαϊκής ήταν μαφιόζος και ότι η τράπεζα δεν εξυπηρετούσε εμπορικούς σκοπούς» και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι βουλευτές εξεπλάγησαν από όσα άκουσαν για τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ανέφερε επίσης, ότι «ο μαφιόζος μεγαλομέτοχός της για να εμποδίσει την πώληση μέρους της τράπεζας, έστειλε συνεργάτες του να εισβάλουν την ώρα των υπογραφών, με μάσκες και πολυβόλα». Ο κύριος Παύλου έψεξε, επίσης, το γεγονός ότι αφέθηκε από το 2013 η θυγατρική της Λαϊκής στη Ρωσία, χωρίς να γίνει καμία απολύτως κίνηση για εξυγίανση της. Αναφερόμενος στην περίοδο κατά την οποία συμφωνείτο η δημιουργία της θυγατρικής στη Ρωσία, είπε ότι “είναι γνωστό πώς κάποιοι πηγαινοέρχονταν από τη Λεμεσό στη Ρωσία, για μίζες”.

08/10/2016 11:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: