Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ο Μασκ, αλλά επιτρέπεται να χρηματίζει; Παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσει το δώρο $1 εκατ. στη φιλο-Τραμπ λοταρία του

FILE PHOTO: epa11644481 Businessperson Elon Musk at the Butler Farm Show where former US President and Republican presidential nominee Donald Trump is due to speak at a rally in Butler, Pennsylvania, USA, 05 October 2024. EPA/WILL OLIVER




Η εισαγγελία της Φιλαδέλφειας, της μεγαλύτερης πόλης της Πενσιλβάνιας, μιας αμφίρροπης Πολιτείας που ενδέχεται να κρίνει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τις δικαστικές αρχές να σταματήσουν τη «λοταρία» που οργανώνει ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ δίνοντας καθημερινά ένα εκατομμύριο δολάρια σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ, που στηρίζει με κάθε μέσο τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ξεκίνησε αυτή τη λοταρία στις 19 Οκτωβρίου, δίνοντας μια πρώτη επιταγή σε έναν ψηφοφόρο της Πενσιλβάνιας.

  • Νωρίτερα σήμερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Ντέλαγουερ, χαρακτήρισε «απολύτως ανάρμοστη» αυτήν την πρωτοβουλία.

Ο εισαγγελέας της περιφέρειας της Φιλαδέλφειας Λάρι Κράσνερ ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια καταθέτοντας αγωγή για να σταματήσει αυτή η πρακτική.

Υπενθύμισε ότι είναι στις αρμοδιότητές του «να προστατεύει τον πληθυσμό από τη δημόσια όχληση και τις ανισοβαρείς εμπορικές πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων λοταριών». Είναι επίσης ευθύνη του «να προστατεύει τον πληθυσμό από τις παρεμβάσεις στην ακεραιότητα των εκλογών».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα τους συνεργάτες του Μασκ ότι είναι παράνομο να δίνουν χρηματική αποζημίωση σε πολίτες για να ψηφίσουν ή για να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους. Το υπουργείο δεν έκανε λόγο για προσφυγή σε δικαστήρια, αλλά διευκρίνισε ότι σε περίπτωση παράβασης του νόμου προβλέπονται ποινές από πρόστιμα μέχρι και φυλάκιση.

Για να συμμετάσχει κανείς στην κλήρωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος σε μία από τις επτά αμφίρροπες Πολιτείες και να υπογράψει μια δήλωση υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Στη μήνυση, το γραφείο του εισαγγελέα υποστηρίζει ότι ο νόμος της Πενσυλβάνια απαιτεί όλες οι λοταρίες να «διαχειρίζονται από το κράτος» – και ότι η καθημερινή προσφορά 1 εκατομμυρίου δολαρίων από τον Μασκ πρέπει να σταματήσει επειδή λειτουργεί εκτός αυτών των νόμιμων προστατευτικών πλαισίων.

«Αν και ο Μασκ λέει ότι η επιλογή ενός νικητή είναι «τυχαία», αυτό φαίνεται ψευδές επειδή πολλοί νικητές που έχουν επιλεγεί είναι άτομα που έχουν εμφανιστεί σε συγκεντρώσεις Τραμπ στην Πενσυλβάνια», αναφέρει η αγωγή, υποστηρίζοντας ότι οι κανόνες της λοταρίας είναι «παραπλανητικοί».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/CNN

 

Ο Τζο Μπάιντεν ψήφισε στο Ντέλαγουερ για τις προεδρικές εκλογές – «Απολύτως ανάρμοστο» ότι ο υποστηρικτής του Τραμπ, Έλον Μασκ δίνει χρήματα στους ψηφοφόρους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: