Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων: Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στην Αθηνών-Λαμίας λόγω έργων – Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας [video]

Πυκνή είναι η ροή των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Κορίνθου-Αθηνών, κατά τη διάρκεια της επιστροφής των πολιτών στην Αθήνα, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024. Πολίτες επιστρέφουν στην Αθήνα μετά το τέλος του τριημέρου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι στον Έλληνα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Πολύωρη ταλαιπωρία υφίστανται οι εκδρομείς που επιστρέφουν από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς τα οχήματα που κατευθύνονται από Λαμία προς Αθήνα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως από το 208ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου στενεύει ο δρόμος λόγω των έργων ανακατασκευής μια γέφυρας.

Σε τμήμα της Εθνικής Οδού έχει γίνει μονοδρόμηση με συνέπεια τα αυτοκίνητα και από τις δύο κατευθύνσεις να κινούνται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας σε λιγότερες λωρίδες.

Ένας τεράστιος όγκος αυτοκινήτων έχουν σχηματίσει μια ουρά που ξεπερνά τα 10 km κινούνται με βήμα σημειωτόν ενώ η μοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους.

Και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου.




Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το 208ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα.

Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν στα διόδια της Μαυρομαντήλας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν ενημερωθήκαν πριν φτάσουν στον κόμβο της Ανθήλης και χρειάστηκαν για να διανύσουν, με βήμα σημειωτόν, τα 10 χιλιόμετρα περισσότερο από 3 ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην εθνική οδό ωστόσο από κει και μετά αυξήθηκε η κίνηση από τον Ε65, από το Καρπενήσι αλλά και από την εθνική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα με συνέπεια αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα.

Δωρεάν διέλευση από τα διόδια Αγίας Τριάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έως τα μεσάνυχτα τα οχήματα θα διέρχονται δωρεάν από τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των πολιτών που οφείλεται στην εκτέλεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την παραχωρησιούχο εταιρεία στον ΑΘΕ – Θερμοπύλες, οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 24:00.

Χαμηλές ταχύτητες και στην Αθηνών-Κορίνθου

Η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και στο ρεύμα εισόδου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ειδικότερα με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος της Αρχαίας Κορίνθου έως τα Μέγαρα, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην είσοδο της Αττικής από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου οι οδηγοί θα αντιμετωπίσουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 και συγκεκριμένα 32.000 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 26.092 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του Γ. Παλαμιώτη
Λαμία, Ελλάδα

Συνεχίζεται η ροή μεταναστών στη Γαύδο: Αλλοι εξήντα εντοπίσθηκαν την Κυριακή το πρωί στο νησί -Θα μεταφερθούν για καταγραφή στα Χανιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: