Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέλυσε τελικά τον Έρικ Τεν Χαγκ μετά τη νέα ήττα και τη 14η θέση στην premier: Προσωρινός διάδοχος ο Φαν Νιστελρόι

FILE PHOTO: Manchester United manager Eric ten Hag gestures stand during the English Premier League match of Manchester United against Sheffield United. EPA/PETER POWELL




Οι διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσαν σήμερα (28/10) την λύση της συνεργασίας τους με τον Ερικ τεν Χαγκ, λόγω της κακής έναρξης της σεζόν, που έχει ως αποτέλεσμα η ιστορική ομάδα να βρίσκεται στη 14η θέση της Premier League, μετά από εννέα αγωνιστικές.

«Ο Ερικ τεν Χαγκ παραιτήθηκε από προπονητής της πρώτης ομάδας ανδρών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ενώ όσον αφορά στην διάδοχη κατάσταση, προστίθεται:

«Ο Ρούουντ Φαν Νιστελρόϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, με την υποστήριξη της τρέχουσας προπονητικής ομάδας, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής».

Η δουλειά του 54χρονου Ολλανδού ήταν αντικείμενο εικασιών για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν, καθώς η Γιουνάιτεντ κατέγραψε την χειρότερη θέση της στην Premier League (8η) και με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο και πρόεδρο της INEOS Τζιμ Ράτκλιφ να αναλαμβάνει τα διοικητικά ηνία.

Ωστόσο, μια έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας επί της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και το γεγονός ότι ο Τεν Χαγκ επικαλέσθηκε τους πολλούς τραυματισμούς για την κακή εικόνα, χάρισε στον Ολλανδό, ακόμη μία ευκαιρία.

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2026 και πήρε άλλη μια ευκαιρία, προκειμένου να επαναφέρει τους 20 φορές πρωταθλητές του αγγλικού πρωταθλήματος στις παλιές δόξες, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Ο Έρικ τεν Χάαγκ αποχώρησε από τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Έρικ προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2022 και οδήγησε τον σύλλογο σε δύο εγχώρια τρόπαια, κατακτώντας το Carabao Cup το 2023 και το FA Cup το 2024. Είμαστε ευγνώμονες στον Έρικ για όλα όσα έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του μαζί μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο μέλλον. Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής, υποστηριζόμενος από την τρέχουσα προπονητική ομάδα, ενώ θα προσληφθεί μόνιμος προπονητής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία

Στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην 31η θέση για την Μαρία Σάκκαρη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: