Τα McDonald’s επαναφέρουν το μπέργκερ «Quarter Pounder» μετά την επιδημία E. coli στις ΗΠΑ: «Αθώο» το μπιφτέκι, στα κρεμμύδια στρέφονται τώρα οι έρευνες

View of the logo of a McDonald’s restaurant in Miami, Florida, USA, 23 October 2024. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH




Στο μενού των εστιατορίων της στις ΗΠΑ επανέφεραν τα McDonald’s το «Quarter Pounder» το ύποπτο χάμπουργκερ που εμπλέκεται στην μόλυνση δεκάδων ανθρώπων με E.coli, αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο η επιδημία να ξεκίνησε από τα μπιφτέκια του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα δείγματα από τα μπιφτέκια που εξετάστηκαν από το υπουργείο Γεωργίας του Κολοράντο (CDA) ήταν αρνητικά για το βακτήριο, προσθέτοντας ότι δεν θα γίνει περαιτέρω έλεγχος.

Σύμφωνα με το CNBC, πλέον οι έρευνες έχουν στραφεί στα κρεμμύδια που χρησιμοποιούνται στο Quarter Pounder, με την εταιρεία να αποφασίζει ότι θα σερβίρει το burger χωρίς αυτά, έως ότου οι υγειονομικές αρχές ολοκληρώσουν την έρευνά τους για την πηγή της επιδημίας.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει εστιατόρια της εταιρείας στο Κολοράντο, το Κάνσας και το Γουαϊόμινγκ και τμήματα του Αϊντάχο, της Άιοβα, του Μιζούρι, της Μοντάνα, της Νεμπράσκα, της Νεβάδα, του Νέου Μεξικού, της Οκλαχόμα και της Γιούτα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

«Το ζήτημα φαίνεται να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό -και γεωγραφικά- και παραμένουμε πολύ σίγουροι ότι οποιοδήποτε μολυσμένο προϊόν που σχετίζεται με αυτό το ξέσπασμα έχει απομακρυνθεί από την αλυσίδα εφοδιασμού μας και έχει φύγει από όλα τα εστιατόρια McDonald’s», δήλωσε ο Cesar Pina, επικεφαλής της αλυσίδας εφοδιασμού για τις επιχειρήσεις McDonald’s στη Βόρεια Αμερική, σε επιστολή που στάλθηκε στο σύστημα της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξακολουθεί να ερευνά αν τα κρεμμύδια που παράγονται από την Taylor Farms, και τα οποία χρησιμοποιούνταν στο εν λόγω burger, είναι υπεύθυνα για το ξέσπασμα της επιδημίας. Η McDonald’s σταμάτησε να χρησιμοποιεί την Taylor Farms ως προμηθευτή κρεμμυδιών, επ’ αόριστον.

75 κρούσματα σε 13 πολιτείες και ένας νεκρός 

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η επιδημία E. coli που συνδέεται με τα McDonald’s έχει οδηγήσει σε 75 κρούσματα σε 13 πολιτείες.

Από τους 61 ασθενείς με διαθέσιμες πληροφορίες, οι 22 έχουν νοσηλευτεί και δύο άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο.

Ο CDC ανέφερε, επίσης, ότι ένας ηλικιωμένος ενήλικας στο Κολοράντο έχασε τη ζωή του.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αναφερόμενα κρούσματα, η επιδημία έλαβε χώρα μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, τα McDonald’s πωλούν συνήθως περίπου ένα εκατομμύριο Quarter Pounders στην πληγείσα περιοχή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΟΫ: Η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της Γάζας είναι “καταστροφική” * Ανεπάρκεια παραδόσεων ιατρικού εξοπλισμού και ζωτικής σημασίας φροντίδα για αμάχους

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: