Τελέσθηκε η χειροθεσία νέων Αρχόντων Οικ. Πατριαρχείου: Συλλειτούργησαν Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου και Πίτσμπουργκ μαζί με τον Aρχιεπίσκοπο Αμερικής

Οι 28 νέοι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φωτογραφία μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ




Τη χειροθεσία 28 νέων Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη ΝΥ.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος και Πίτσμπουργκ Σάββας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι οι ομολογίες πίστης και αφοσίωσης των νέων Αρχόντων, που αποτελούν υποδειγματικά τέκνα της Μητέρας Εκκλησίας, δεν είναι απλές δηλώσεις, αλλά δεσμοί καθήκοντος και ευθύνης που τους συνδέουν μαζί της στην κοινωνία των Αρχόντων ανά τον κόσμο.

Εξάλλου, ο αρχιεπίσκοπος απένειμε σε κάθε νέο ‘Αρχοντα τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα μαζί με το επίσημο πατριαρχικό πιστοποιητικό που προσδιορίζει το οφφίκιό του, όπως αυτό ορίστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Καταδίκη από Αμερικανούς βουλευτές της εμπρηστικής ρητορικής του Ερντογάν: Στηρίζουν το Ισραήλ, ζητούν από τον Άντονι Μπλίνκεν να συνετίσει την Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: