Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό Ζίου Ζίτσου: Ακόμη δύο αργυρά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, 7 στο σύνολο μέχρι τώρα

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από αγώνα Ζίου Ζίτσου Φωτογραφία πηγή Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ




Στο Ηράκλειο Κρήτης και τα «Δύο Αοράκια» συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα οι αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου.

Ο Διονύσης Σούλης στα +94κ και η Μαριλίζα Φρρόκου στα -70κ. fighting, κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στις κατηγορίες τους, με την χώρα μας να φτάνει τα 7 στην διοργάνωση, αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται από την ελληνική ομοσπονδία και φυσικά τους ίδιους τους αθλητές, τους προπονητές και τα σωματεία τους.

Ενώ απομένουν ακόμη δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης ακόμη, η χώρα μας έχει στην κατακτήσει ήδη 3 αργυρά μετάλλια και 4 χάλκινα.
Ο Διονύσης Σούλης έφτασε 13 δευτερόλεπτα μακριά από το χρυσό μετάλλιο. Παίζοντας με προβάδισμα 13-10 απέναντι στον Νταουρέν Οντανμπάγιεβ τον τελικό των +94κ Fighting, ο αντίπαλός του κατάφερε να βγάλει ippon και να ανέβει αυτός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Ελληνα πρωταθλητή να κατακτά την δεύτερη θέση στον κόσμο.

«Συγχαρητήρια στην ομοσπονδία, ήταν πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Προσπάθησα πολύ και τα κατάφερα. Ενα ευχαριστώ στους γονείς μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, τον δάσκαλό μου Δημήτρη Παναγιωτόπουλο που από 5 χρονών μεγαλώσαμε παρέα και με καθοδηγεί και άλλο ένα ευχαριστώ στον καθηγητή μου τον Γιώργο Κλαδιώτη που στα χρόνια που ήμουν στην Αθήνα και σπούδαζα με βοήθησε και ένιωθα σαν μέλος της ομάδας του. Περίμενα το χρυσό, δεν κατάφερα να το πάρω, αλλά δε πειράζει, την επόμενη φορά» δήλωσε.

Τρομερές εμφανίσεις έκανε η Μαριλίζα Φρόκου η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα -70κ fighting. Αφού κατατρόπωσε όλες τις αντίπαλές της, στον τελικό αγωνίστηκε κόντρα στην εξαιρετική Γαλλίδα Κλόι Λαλάντ από την οποία έχασε με ippon.

Ετσι κατέκτησε την 2η θέση στον κόσμο, σε μία τεράστια επιτυχία για την ίδια και τα ελληνικά χρώματα.

Μετά τον τελικό η πρωταθλήτρια δήλωσε τα εξής: «Η αλήθεια είναι ότι δεν ήρθε αυτό που περίμενα, αλλά κάτι πολύ καλύτερο! Πάρα πολύ χαρούμενη, δεν περιγράφεται. Οσοι δεν κάνουν αθλήματα, χάνουν αυτό το συναίσθημα. Καλή επιτυχία στα υπόλοιπα παιδιά που θα αγωνιστούν. Πολύ καλό το επίπεδο, έμεινα ενθουσιασμένη και με τον εαυτό μου. Το αφιερώνω στην οικογενειακή μας φίλη την Ειρήνη που απεβίωσε. Την είχα σαν αδελφή και το μετάλλιο είναι αφιερωμένο σε αυτήν»

Οι ελληνικές θέσεις κατά την τρίτη ημέρα των αγώνων

Jiu Jitsu
-63κ. γυναικών: 7η Αργυρώ Ιωάννα Φρανγκεδάκη, 17η Σοφία Παυλογιάννη
-77κ. ανδρών: 13ος Αργύρης Κόρο, 17ος Κώστας Λυμπερόπουλος
-85κ. ανδρών: 13ος Χρήστος Τζήκας, 25ος Ματθαίος Βραχώλιας

Ποδόσφαιρο: Σοκ στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον χαμό του 25χρονου τερματοφύλακα, Χόλντεν Τρεντ – Δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: