Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας διέσωσε δύο άτομα δυτικά της Σάμου – Περισυνελέγησαν συνολικά 40 μετανάστες στην περιοχή παραλίας Πλάκας [video]

Στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από την επιχείριση διάσωσης δύο ατόμων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου. screenshot via youtube (https://www.youtube.com/watch?v=ztya9H2mkv0)




Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας εκτέλεσε χθες, Σάββατο (26/10), αποστολή διάσωσης δύο ατόμων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Σάμου.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή της Σάμου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος για την ύπαρξη ατόμων στη θάλασσα στην περιοχή παραλίας Πλάκας της Σάμου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ ξεκίνησαν έρευνες από ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ), ένα ναυαγοσωστικό σκάφος και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Επίσης, απογειώθηκε και το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο περισυνέλεξε ένα άτομο από τη θάλασσα και ένα ακόμη άτομο από βραχώδη περιοχή και τους μετέφερε στη Χίο όπου και τους παρέδωσε σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν άλλα 38 άτομα (26 από τα σκάφη του Λιμενικού και 12 από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου) και παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου/ΤΔΜ.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συνεχίζεται ο «φόρος αίματος» στην άσφαλτο: Άλλα δύο θανατηφόρα τροχαία στην Αττική – Παράσυρση πεζού και εκτροπή μοτοσυκλέτας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: