«Επιδημία» οι ηλεκτρονικές απάτες στη χώρα μας: Πάνω από δέκα εκατομμύρια οι απώλειες το πρώτο εξάμηνο του 2024, καμπάνια ενημέρωσης από την Τράπεζα της Ελλάδος

File photo: Χάκερ EPA/SASCHA STEINBACH




Η ανάπτυξη του διαδικτύου έχει μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες για διάπραξη νέων μορφών απάτης.

Χιλιάδες πολίτες που έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 ζημιώθηκαν με περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στο EΡΤΝnews.gr μίλησαν οι πρωταγωνιστές μιας ευρηματικής καμπάνιας της Τράπεζας της Ελλάδας, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, η οποία έτυχε ευρείας απήχησης.

​«Δεν περιμέναμε ότι θα ταυτιστεί τόσο πολύ ο κόσμος με αυτό το ζήτημα. Επειδή ο κόσμος των σόσιαλ μίντια πια και της επικοινωνίας έχει γίνει πάρα πολύ γρήγορος και πάρα πολύ ταχύς.

Νομίζω ότι το χιούμορ είναι πλέον ένα όχημα το οποίο μπορείς να επικοινωνήσεις» δήλωσε η ηθοποιός Έλενα Χαραλαμπούδη.

Η εκστρατεία, που υποστηρίχθηκε από ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Πώς προστατεύομαι από τις ηλεκτρονικές απάτες», είχε μεγάλη και θετική ανταπόκριση με περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο θεατές στο βίντεο.

Δεν απαντάμε σε ύποπτα μέιλ και σε καμία περίπτωση δεν ακολουθούμε links ή ανοίγουμε συνημμένα αρχεία. Δεν μοιραζόμαστε τραπεζικά στοιχεία.

Ελέγχουμε ότι βρισκόμαστε στο πραγματικό site της τράπεζας μας. Επιλέγουμε προσεκτικά τις σελίδες από όπου θα πραγματοποιήσουμε ηλεκτρονικές αγορές.

Δεν ανταποκρινόμαστε σε αναπάντεχες κλήσεις από υποτιθέμενους παρόχους υπηρεσιών. Είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους προστατευόμαστε από τους κινδύνους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr,Ρεπορτάζ: Βαλέρια Δολοψάκη

Στο νοσοκομείο ένας από τους τρεις Αμερικανούς αστροναύτες που επέστρεψαν στη Γη μετά από 232 μέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Σε σταθερή κατάσταση, λέει η NASA

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: