«Δεν υπάρχουν όρια στην αποφασιστικότητά μας να αμυνθούμε, μόνο συστήματα ραντάρ υπέστησαν ζημιές» υποστηρίζει το Ιράν για τα πλήγματα από το Ισραήλ

FILE PHOTO: Iranian Foreign Minister Abbas Araghchi speaks during a news conference following a meeting with Lebanese Parliament Speaker Nabih Berri (not pictured) in Beirut, Lebanon. EPA/WAEL HAMZEH




Το Ιράν δεν γνωρίζει όρια όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό του, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, μετά τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών στόχων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Πιστεύω ότι έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχουν όρια στην αποφασιστικότητά μας να αμυνθούμε», είπε ο υπουργός, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ισραήλ βομβάρδισε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σε αντίποινα για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Από την πλευρά τους οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν απόψε ότι μόνο τα «συστήματα ραντάρ» υπέστησαν ζημιές από τα νυχτερινά ισραηλινά πλήγματα.

«Χάρη στην προσπάθεια, την κατάλληλη στιγμή, της αντιαεροπορικής άμυνας της χώρας, οι επιθέσεις προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές και μόνο ορισμένα συστήματα ραντάρ υπέστησαν ζημιά» σύμφωνα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

«Επικίνδυνη κλιμάκωση τα χτυπήματα του Ισραήλ στο Ιράν» υποστηρίζει η Χεζμπολάχ και κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: