Αποσύρεται ο «Ζορό»: Ο Ισμαέλ Μπλάνκο κρεμάει τα παπούτσια του με μια συγκινητική ανάρτηση για τις θυσίες αλλά και τους καρπούς της προσπάθειας [video]

FILE PHOTO Ο παίκτης της ΑΕΚ Ισμαέλ Μπλάνκο πανηγυρίζει κατά την διάρκεια του αγώνα Πανθρακικός – ΑΕΚ για την φάση των 32 του Κυπέλλου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Κομοτηνής.Κομοτηνή. Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL




Την πιό δύσκολη απόφαση για έναν αθλητή πήρε ο Ισμαέλ Μπλάνκο, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση. Ο Αργεντινός επιθετικός, έπαιξε επαγγελματικά ποδόσφαιρο για 22 χρόνια, ενώ στην πλούσια καριέρα του, ξεχώρισε η θητεία του στην ΑΕΚ (2007-2011, 129 αγώνες, 55 γκολ).

Στην ΑΕΚ ο Μπλάνκο ήρθε στις 10 Αυγούστου του 2007 από την Κολόν και από τα πρώτα του παιχνίδια κατάφερε να μπει στις καρδιές των οπαδών. Συνολικά κατέγραψε 169 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα σε τέσσερα χρόνια, πετυχαίνοντας 72 γκολ ενώ μέτρησε και 24 ασίστ.

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο ξεκίνησε την καριέρα του από την Κολόν και εκτός από την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε: Λιμπερτάδ, Ολίμπο, Σαν Λουίς, Λέγκια, Μόναχο 1860, Λανούς, Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Ατλέτικο Τουκουμάν, Μίτρε, Αιγάλεω, Παναρκαδικό, Ιάλυσο, Θιουδάδ Μπολιβάρ. 

Η ανάρτηση του 41χρονου Μπλάνκο, στα μέσα κοινωνικής δικύτωσης, έχει ως εξής:

«Από εκείνη την μακρινή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2002 έχουν περάσει 22 χρόνια και σήμερα ήλθε η ώρα να αποχαιρετήσω αυτό το πάθος που με συνόδευε από τότε που ήμουν παιδί, δεν ήταν εύκολο αλλά νιώθω ότι ήρθε η ώρα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο.

Εφυγα από το σπίτι μου όταν ήμουν έφηβος, πήγα μακριά από την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τις αγάπες μου, με ένα σακίδιο γεμάτο ψευδαισθήσεις. Στην αρχή οι ημέρες ήταν πολύ δύσκολες, μου έλειψε η αγκαλιά των γονιών μου, οι στιγμές που μοιραζόμουν με τα αδέλφια και τους φίλους μου. Αφήνοντας στην άκρη πολλά πράγματα, να μοιράζομαι οικογενειακές συγκεντρώσεις, να βγαίνω με τους φίλους μου, που μπορούσαν να πηγαίνουν σε πάρτι, να βγαίνουν τα Σαββατοκύριακα και πολλές άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούσαν στα ανέμελα νιάτα τους, ενώ εγώ ήμουν σε προπονήσεις, προετοιμασίες, συγκεντρώσεις, ταξίδια και φροντίδα του εαυτού μου ως επαγγελματίας και πριν ακόμα γίνω επαγγελματίας. Υπήρχαν πολλές στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα, αλλά με θυσίες, επιμονή, συμπεριφορά και πάνω απ’ όλα ταπεινότητα, μακροπρόθεσμα όλη αυτή η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς».

Το ποδόσφαιρο μου έδωσε τα πάντα, μπόρεσα να κάνω οικογένεια. Η γυναίκα μου μού χάρισε τρία υπέροχα παιδιά. Έκανα φιλίες, εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές. Είχα την τιμή να έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, αφήνοντας αυτές τις αναμνήσεις για πάντα στην καρδιά μου και τώρα είμαι ήσυχος που άφησα πίσω μου τα πάντα που φορούσα σε όλη την καριέρα μου σε κάθε γήπεδο που έπρεπε να τους εκπροσωπώ.

Το μήνυμά του στα νέα παιδιά

Ως μήνυμα στους νέους που ονειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή, τους λέω ότι παλεύουν για τα όνειρά τους. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα χρειαστούν θυσίες που θα πονέσουν, αλλά αν αγαπάς αυτό το άθλημα όπως έκανα εγώ, κάθε προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω κυρίως την οικογένειά μου, που με συνόδευσε σε αυτή την περιπέτεια με την άνευ όρων υποστήριξή της. Όλους τους συναδέλφους μου στο τεχνικό προσωπικό, τον ιατρικό εξοπλισμό και το προσωπικό κάθε κλαμπ από το οποίο έχω περάσει. Επίσης τους οπαδούς όλων των συλλόγων για τις εκφράσεις αγάπης και στοργής που μου έδειχναν πάντα σε όλη μου την καριέρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλα αυτά που ζήσαμε μαζί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, SDNA

Μπορεί ο Μπακς να έχασαν, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο το φιλοσόφησε: Πήγε στη συνέντευξη τύπου ντυμένος Κύριος Πατάτας και εξήγησε τον λόγο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: