Η Τεχεράνη το “παίζει” …άνετη: Λέει ότι η αντιαεροπορική άμυνα αντιμετώπισε με επιτυχία την “επίθεση” του Ισραήλ, η οποία προκάλεσε “περιορισμένες ζημιές”

epa11680314 Iranian women chant slogans and hold pictures of Iranian supreme leader Ayatollah Ali Khamenei as they take part in an anti-Israel protest rally at the Palestine Square in Tehran, Iran, 24 October 2024. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική του άμυνα εντόπισε και αντιμετώπισε με επιτυχία την “επίθεση” του Ισραήλ, αν και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχουν “περιορισμένες ζημιές”.

Σε ανακοίνωσή της η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα επεσήμανε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτικά κέντρα στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Κουζεστάν και του Ιλάμ.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την αναστολή μέχρι νεοτέρας όλων των πτήσεων στον εναέριο χώρο της, την ώρα που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν με «πλήγματα ακριβείας».

«Οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια θα ενημερωθούν για την αποκατάσταση των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Τζαφάρ Γιαζαρλού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.




Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Μεταφορών του γειτονικού Ιράκ είχε επισημάνει ότι αναστέλλονται οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια της χώρας μέχρι νεοτέρας «λόγω των περιφερειακών εντάσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Τεχεράνη, Iran
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Τεχεράνη, Iran

Σύσκεψη υψηλότατου επιπέδου υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τα πλήγματα εναντίον του Ιράν: Ολοκληρώθηκαν οι “στοχευμένες” επιθέσεις του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: