Δημοσκόπηση MRB: Hγέτης της αντιπολίτευσης ο Ανδρουλάκης με ενισχυμένο ΠΑΣΟΚ * Πρώτος ο Πολάκης για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απόντος Κασσελάκη, πρώτη με μικρές απώλειες η Ν.Δ. [video]

Η παρουσίαση της δημοσκόπησης της MRB στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV. Teaser via Glomex@OPEN TV/




Παρά κάποιες μικρές απώλειες, η ΝΔ παραμένει σταθερά πρώτο κόμμα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύεται σε ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης της MRB που δημοσιοποιήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,7% και το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με μονοψήφια διαφορά στο 14,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να καταρρέει, καθώς βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,5%.

Στην πρόθεση με αναγωγή η ΝΔ φτάνει το ποσοστό των ευρωεκλογών συγκεντρώνοντας 28,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 18,2% (διαφορά 8,9 μονάδων) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στο 8,3%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων

ΝΔ: 21,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 14,1%
ΚΚΕ: 7,5%
Ελληνική Λύση: 8,5%
Νίκη: 2,9%
Πλεύση Ελευθερίας: 4,1%
Φωνή Λογικής: 3,6%
ΜέΡΑ25: 3%
Νέα Αριστερά: 1,2%
Άλλο κόμμα: 2%

Ηγέτης της αντιπολίτευσης κοινής αποδοχής ο Ανδρουλάκης

Αξιοσημείωτο εύρημα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία ως ηγέτης της αντιπολίτευσης με ποσοστό 26,3%.

Τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων (26,3%) όσο και στο αδιευκρίνιστο κοινό (14,2%) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θεωρείται ως ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Τα ποσοστά των κομματικών αρχηγών

Νίκος Ανδρουλάκης: 26,3%
Κυριάκος Βελόπουλος: 12%
Δημήτρης Κουτσούμπας: 8,6%
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 7,8%
Στέφανος Κασσελάκης: 5,8%
Αφροδίτη Λατινοπούλου: 3,2%

 

MRB: Τι λένε οι πολίτες για τη στάση Καραμανλή και Σαμαρά

Σε ερώτηση για τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, που ασκούν κριτική στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, το 48,9% λέει πως «σίγουρα συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί», έναντι 33,3% λέει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» διαφωνεί.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, η εικόνα αντιστρέφεται: Το 49,1% των ψηφοφόρων λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» διαφωνεί με τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενώ το 38,1% «σίγουρα» ή «μάλλον» συμφωνεί.

 

Διαφωνούν με τον αποκλεισμό Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα ηγεσίας

Το 74,3% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2024, διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές για ανάδειξη προέδρου, έναντι 22,4% που συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί.

Ο Παύλος Πολάκης προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία, χωρίς υποψηφιότητα του  Κασσελάκη με 26,9% στο δυνητικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Αμέσως μετά,  με 23,4% ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος με 10,2% στην τρίτη θέση, πάνω από τον Νίκο Φαραντούρη που συγκεντρώνει 9,3%. «Κανένας» επιλέγει το 18,5%, «άλλος» λέει το 3,6% ενώ δεν απαντά/δεν γνωρίζει το 8,1%




Με πληροφορίες από OPEN TV

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis θα κληθούν πλέον στο εδώλιο για τα κίνητρά τους: Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τον αποχαρακτηρισμό τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: