Δέκα αστυνομικοί νεκροί από επίθεση των Ταλιμπάν του Πακιστάν σε μεθοριακό φυλάκιο

Pakistani security officials inspect the scene after suspected militants attacked a government office in Tank, near the Afghan border in Dera Ismail Khan district, Pakistan. EPA/SAOOD REHMAN




Δέκα πακιστανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον φυλακίου ελέγχου που εξαπέλυσαν περίπου είκοσι ένοπλοι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι αρχές, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν με ανακοίνωσή τους που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι ανταλλαγές σφοδρών πυρών διήρκεσαν σχεδόν μια ώρα. Δέκα μέλη της αστυνομίας συνόρων έπεσαν μάρτυρες και (σ.σ. άλλοι) επτά τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης», δήλωσε στο AFP ανώτερος αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Οι περίπου είκοσι μαχητές εξαπέλυσαν έφοδο εναντίον θέσης της Frontier Constabulary, παραστρατιωτικού τύπου μονάδας της αστυνομίας επιφορτισμένης με την φύλαξη των συνόρων, στην περιοχή Ντέρα Ισμαήλ Χαν, στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα (βορειοδυτικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το Πακιστάν έχει βρεθεί αντιμέτωπο με αναζωπύρωση των επιθέσεων των πακιστανών Ταλιμπάν, που γενικά έχουν εκπαιδευτεί σε τακτικές μάχης στο Αφγανιστάν, αφότου επέστρεψαν στην εξουσία στην Καμπούλ οι Ταλιμπάν.

Πάντως το αφγανικό καθεστώς και το πακιστανικό κίνημα, παρότι μοιράζονται ουσιαστικά την ίδια ιδεολογία, είναι διακριτές οντότητες.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στη συγκεκριμένη επαρχία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεσάβαρ, Πακιστάν

Νεκροί τρεις δημοσιογράφοι στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ από ισραηλινά πυρά: Νέοι σφοδροί βομβαρδισμοί ισοπέδωσαν κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: