Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Η πορεία προς τις διευρυμένες συνομιλίες για το Κυπριακό και τα τραπέζια του Τατάρ δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η απόρριψη από τον Ερσίν Τατάρ της πρότασης για τα χωριστά τραπέζια στις διευρυμένες συνομιλίες, οι σκέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών για τους εγκλωβισμένους αγοραστές, οι εξηγήσεις που αναζητούν στις Βρυξέλλες για τη μονάδα Πεντακώμου και η εξαγορά νοσηλευτηρίων από ξένο επενδυτικό ταμείο, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Τίναξε τα τρία τραπέζια ο Τατάρ» και γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης επιμένει σε διευρυμένη συνάντηση σχήματος 4+1 και εισηγείται η Βρετανία να συμμετέχει η Βρετανία ως παρατηρητής σε υπουργικό επίπεδο. Αλλού αναφέρει ότι η Κυβέρνηση μετατοπίζει τη συζήτηση για το ταμείο της Πρώτης Κυρίας στον έλεγχο. Η «Α» γράφει σε άλλο ρεπορτάζ για τις τοποθετήσεις των εκτιμητών ακινήτων για τους ΕΟΑ και την έκδοση τίτλων.

«’Έρχεται σύντομα λύση για απεγκλωβισμό των τίτλων» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης» και γράφει ότι πραγματοποιείται νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για λύση για τους εγκλωβισμένους αγοραστές ακινήτων. Ο «Π» αναφέρει αλλού ότι έπεσαν στο κενό οι εφέσεις του πρώην Επιτρόπου Γιάννη Γιαννάκη για ακύρωση της δίκης του. Σε άλλο θέμα γράφει με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις ότι στον προϋπολογισμό του αρμόδιου Υπουργείου για το 2025 προβλέπονται για κυβερνοασφάλεια μόνο 8,4 εκ. ευρώ.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Κλώτσησε και τα τραπέζια» αναφέρεται στην απόρριψη της πρότασης από τον Τ/κ ηγέτη για τις διευρυμένες συναντήσεις με χωριστά τραπέζια και γράφει ότι δεν αφήνει κανένα παράθυρο ανοικτό. Ο «Φ» αναφέρεται σε άλλο θέμα στη συζήτηση στη  Βουλή για το λιμανάκι στο Πεντάκωμο μετά που γίνονταν συστάσεις από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Γράφει ακόμη αλλού ότι οι χρεώσεις του ΟΚΥπΥ για μη δικαιούχους ΓεΣΥ είναι στα επίπεδα του 2013.

«’Τρομάζει’ το ολιγοπώλιο που δημιουργείται στον τομέα της υγείας» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Χαραυγής» που γράφει για κίνδυνο για την ποιότητα υπηρεσιών αλλά και χειραγώγησης της αγοράς εργασίας από την εξαγορά ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Αλλού αναφέρεται στα προβλήματα νεφροπαθών στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ψήφιση της πρότασης του ΑΚΕΛ για διεύρυνση εμπλουτισμού των δημοσίων κτιρίων με έργα τέχνης.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Παρακωλύεται η έρευνα στις Βρυξέλλες για το Πεντάκωμο» αναφέρει ότι οι έρευνες για πιθανό σκάνδαλο για την μονάδα διαχείρισης αποβλήτων φαίνεται να μην καταλήγουν σε αποτέλεσμα για το ποιος ευθύνεται. Αλλού γράφει ότι η Επίτροπος Περιβάλλοντος καλεί σε λήψη μέτρων για απαγόρευση οικοδόμησης σε απόσταση εκατό μέτρων από ακτές. Αναφέρεται αλλού, δημοσιεύοντας φωτογραφία, στην ονοματοδοσία του πρώτου σκάφους μηδενικών ρύπων από την Υφυπουργό Ναυτιλίας.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Οι πολίτες αιμορραγούν και οι κυβερνώντες χαριεντίζονται για τους…δείκτες!» γράφει στο κύριό της θέμα ότι η κοινωνία ασφυκτιεί εξαιτίας αισχροκέρδειας και οι τραπεζίτες κάνουν υπερκέρδη και η κυβέρνηση έχει «φορομπηχτική» πολιτική. Αλλού αναφέρει ότι είναι casus belli για τις συντεχνίες της ΑΗΚ η αποξένωση του δικτύου. Αναφέρεται και στην επιδότηση από ΕΕ των ρυπογόνων μοντέλων αυτοκινήτων στελεχών της.

Το “Ποντίκι” τιτλοφορεί το κύριό του θέμα “Στο επίκεντρο των διεργασιών του Κυπριακού η κυριαρχική ισότητα” και γράφει ότι το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο της πενταμερούς συνάντησης. Αλλού αναφέρεται στο θέμα της άνοιας και σε νευρολογικά σημάδια. Επίσης γράφει για τις απειλές της Βόρειας Κορέας κατά ευρωπαϊκών κρατών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Καλλιόπη Καμπανέλλα η πρώτη Κύπρια που εξελέγη στην Υποεπιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: