Η Καλλιόπη Καμπανέλλα η πρώτη Κύπρια που εξελέγη στην Υποεπιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων

FILE PHOTO: Η είδηση ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο «Χ» από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Γενεύη. Photo via X@Cyprus Mission in Geneva 🇨🇾 🇺🇳 @CyprusInGeneva




Η Κύπρια Καλλιόπη Καμπανέλλα έγινε η πρώτη Κύπρια γυναίκα που εξελέγηστην Υποεπιτροπή του ΟΗΕ για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (SPT).

Η είδηση ανακοινώθηκε με ανάρτηση στο «Χ» από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στη Γενεύη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτού του ορόσημου για τη συμβολή της Κύπρου στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Συγχαρητήρια στην Καλλιόπη Καμπανέλλα, την πρώτη Κύπρια που εξελέγη στην Υποεπιτροπή του ΟΗΕ για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων. Η Κύπρος είναι υπερήφανη που συμβάλλει στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει η ανάρτηση.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα “X”, η Πρωτοβουλία κατά των Βασανιστηρίων (CTI) συνεχάρη τους 12 εκλεγέντες που θα υπηρετήσουν στην Υποεπιτροπή από το 2025, περιλαμβανομένης της Καμπανέλλα.

Η SPT διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της συμμόρφωσης των κρατών μελών του ΟΗΕ με το Προαιρετικό Πρωτόκολλο για την Κατάργηση των Βασανιστηρίων, ένα σημαντικό εργαλείο στη διεθνή προσπάθεια για την εξάλειψη των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: