«Το λάθος»: Στον κινηματογράφο μεταφέρεται το θρυλικό μυθιστόρημα του Αντώνη Σαμαράκη, στις 9 Νοεμβρίου ολοκληρώνονται τα γυρίσματα

Σκηνή από την ταινία «The Flow». Φωτογραφία: ©Andrejs Strokins




Με βαθύ σεβασμό στο έργο του σπουδαίου Αντώνη Σαμαράκη και με ιδιαίτερη χαρά, η ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την, βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα «Το Λάθος», παραγωγή της ταινίας «The Flaw» («Το Λάθος»), σε σενάριο-σκηνοθεσία Θεόφιλου Παπαστυλιανού.

Μετά από εντατικό location scouting για να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, τα περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Ρίγα της Λετονίας τον Σεπτέμβριο, ενώ πλέον συνεχίζονται σε διάφορες τοποθεσίες της Αττικής και της Βοιωτίας.

Τα γυρίσματα είναι προγραμματισμένα να ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο David Dawson στον ρόλο του Ανακριτή. Συμπρωταγωνιστούν ο Arthur McBain στον ρόλο του Ύποπτου και ο Ralf Little στον ρόλο του Μάνατζερ.

Επίσης συμμετέχουν ο David (που είδαμε στους «Peaky Blinders») και ο Ralf (που θυμόμαστε στo αγαπημένο «24 Hour Party People» του Michael Winterbottom ως τον μπασίστα των Joy Division, Peter Hook), καλλιτέχνες γνώριμοι στο βρετανικό κοινό από την παρουσία τους στο θέατρο και την τηλεόραση και ήταν υποψήφιοι για το σημαντικό θεατρικό βραβείο Laurence Olivier.

Ο Arthur (συμμετείχε πρόσφατα στην ταινία «Napoleon» του Ridley Scott) είναι παράλληλα επιτυχημένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός podcast (ανάμεσα σε άλλα και για τον Guardian).

Τον ιδιαίτερο ρόλο της προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας στην ταινία ερμηνεύει η ηθοποιός και σκηνοθέτρια ‘Αντζελα Μπρούσκου.

Σε μία εποχή που η σκιά του φασισμού απλώνεται επικίνδυνα πάνω από την Ευρώπη, αλλά και σε μία νέα εποχή όπου όλα στροβιλίζονται γύρω από τη δύναμη της κινούμενης εικόνας, η ταινία «The Flaw»(«Το Λάθος») έρχεται, μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου, να καταγράψει, όπως το βιβλίο, τα ολέθρια δεινά του Ολοκληρωτισμού, αλλά και να δηλώσει την πίστη στον ‘Ανθρωπο που ακόμη και την ύστατη στιγμή μπορεί να βρει το φως της ψυχής του μέσα στο σκοτάδι.

Όπως προσθέτουν, δε, οι διοργανωτές, «το Λάθος» είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε μέρες που οι αξίες δοκιμάζονται, οι άνθρωποι στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο, η άνοδος του εθνικισμού είναι γεγονός, οι πόλεμοι έχουν ήδη διαστάσεις εφιάλτη και το μέλλον χαράζει ανησυχητικά αβέβαιο…

Η καφκική ατμόσφαιρα του βιβλίου παίρνει πλέον σάρκα και οστά στην ταινία, η οποία γυρίζεται στην αγγλική γλώσσα, σε απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ακριβώς γιατί η ιστορία που αφηγείται είναι διαχρονική και παγκόσμια.

Στοιχεία από το παρελθόν βοηθούν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας και μιας αισθητικής που μπορεί να παραπέμπει στο παρόν ή ακόμα και στο μέλλον.

Το νέο-νουάρ αλληγορικό θρίλερ «The Flaw» («Το Λάθος»), θα συναντήσει το κοινό το 2025, γιορτάζοντας τα 60 χρόνια από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος, το 1965.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Τομ Γιορκ και Τζούλιαν Μουρ ανάμεσα σε χιλιάδες απέναντι στη «σοβαρή, άδικη απειλή» που συνιστά η Τεχνητή Νοημοσύνη: Όσα αναφέρουν στην ανοικτή επιστολή προς τις εταιρείας ΑΙ  

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: