Αναμένει το χτύπημα του Ισράηλ εναντίον του Ιράν αυτή την εβδομάδα: Αποκαλυπτικός ο έγκυρος Barak Ravid του Axios σε συνέντευξη στο CNN, “απ’ όσο ξέρω, έπρεπε να γίνει ήδη” (video)

Ο έγκυρος δημοσιογράφος του Axios, Barak Ravid στο CNN




Ο έγκυρος δημοσιογράφος του Axios, Barak Ravid, υποστηρίζει ότι η ισραηλινή επίθεση στο Ιράν αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες και ότι είναι «πολύ πιθανό» η επίθεση να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Δήλωσε τα παρακάτω στο CNN την Τετάρτη:

«Το κτύπημα, απ’ όσο ξέρω, έπρεπε να γίνει ήδη.

Ένας από τους μόνους λόγους που το σταμάτησαν είναι αντικειμενικοί λόγοι όπως οι καιρικές συνθήκες που δεν του επέτρεψαν να προχωρήσει τις τελευταίες μέρες.

Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε το κτύπημα να προχωρά τις επόμενες ημέρες. Νομίζω πολύ πιθανό κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα».

Το ρεπορτάζ του Ravid ακολουθεί μια πηγή ασφαλείας που είπε ότι η επίθεση εκδίκησης στο Ιράν μπορεί ενδεχομένως να γίνει κατά την Simchas Torah, σήμερα Πέμπτη ή αύριο Παρασκευή (24-25/10).

  • Τι είναι το Simchas Torah

Η γιορτή του Σιμχάτ Τορά (στα εβραϊκά שִׂמְחַת תּוֹרָה) που σημαίνει «Χαίροντας την Τορά» (δηλαδή η γιορτή της χαράς του εβραϊκού λαού που ο Θεός του έδωσε την Τορά) σηματοδοτεί την συμπλήρωση του ετήσιου κύκλου της Τορά, ακριβώς έναν χρόνο από την ημέρα που άρχισε το διάβασμα του Νόμου.

Πρόκειται για μια εβραϊκή γιορτή που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου των δημόσιων αναγνώσεων της Τορά, και την έναρξη ενός νέου κύκλου. Οι κύριοι εορτασμοί της πραγματοποιούνται στη συναγωγή κατά τη διάρκεια των βραδινών και πρωινών ακολουθιών.

  • «Η απάντηση θα είναι συντριπτική»

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν (AEOI), Μοχαμάντ Εσλαμί, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η Τεχεράνη δεν ανησυχεί για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Τις δηλώσεις αυτές μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Η άμυνά μας είναι ικανή να εξουδετερώσει κάθε στρατιωτική απειλή, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επιθέσεων εναντίον των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», ανέφερε ο Εσλαμί. Εάν το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση εναντίον τέτοιων εγκαταστάσεων, «η απάντηση του Ιράν θα είναι συντριπτική», προειδοποίησε.

  • Οι πιθανοί στόχοι

Στρατιωτικές υποδομές, πυρηνικές εγκαταστάσεις και η πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν θεωρούνται ως «πιθανοί στόχοι» του ανταποδοτικού πλήγματος που έχει προαναγγείλει το Ισραήλ μετά την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχόμενη επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση και να παρασύρει τις ΗΠΑ στη σύγκρουση, συμπληρώνοντας ότι τυχόν πλήγματα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τις τιμές ενέργειας παγκοσμίως.

Πρώην αρχηγός Φρουρών της Επανάστασης: Πολύ μικρό το Ισραήλ για να μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν
Την Τρίτη, ο διοικητής πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων των Φρουρών της Επανάστασης Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, είχε δηλώσει ότι το Ισραήλ είναι απίθανο να προβεί σε μια «σημαίνουσας σημασίας κίνηση» εναντίον του Ιράν, αλλά θα μπορούσε αντ’ αυτού να εξαπολύσει μια συμβολική, περιορισμένη επίθεση.

Το Ισραήλ θεωρείται ευρέως ότι σχεδιάζει αντίποινα για μια ομοβροντία πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ είναι πολύ μικρό για να μπορεί να επιτεθεί στο Ιράν, αν και μπορεί να πραγματοποιήσει μια απεγνωσμένη, περιορισμένη και μικρή επίθεση για να πει ότι αντέδρασε, αλλά σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει μια επίθεση παρόμοια με τη δική μας», δήλωσε ο Τζαφαρί, πρώην αρχηγός των Φρουρών.

Πρόσθεσε ότι η απάντηση του Ιράν θα εξαρτηθεί από την ένταση των αντιποίνων του Ισραήλ και ότι αν το Ισραήλ καταλήξει να πραγματοποιήσει μια σημαντική επίθεση, το Ιράν θα απαντήσει με μια μεγαλύτερης έντασης επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Η νύχτα έγινε …μέρα στη Δαμασκό: Το Ισραήλ βομβάρδισε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της Συρίας, πληροφορίες για “ανθρώπινες απώλειες”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: