Ο Γκάλαντ προαναγγέλλει πρωτοφανή και εντυπωσιακή επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: «Όλοι θα καταλάβουν την προετοιμασία, την εκπαίδευση και την ετοιμότητά μας» [video]

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ μιλά σε πιλότους και πληρώματα στην αεροπορική βάση Χατζερίμ. Screenshot via X@yoavgallant




Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι μετά τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν, ο κόσμος θα καταλάβει τις προετοιμασίες που έγιναν για μια τέτοια επιχείρηση.

Μιλώντας σε πιλότους και πληρώματα στην αεροπορική βάση Χατζερίμ, ο Γκάλαντ είπε ότι «αφού πλήξουμε το Ιράν, όλοι θα καταλάβουν τι κάναμε στη διαδικασία προετοιμασίας, εκπαίδευσης και ετοιμότητάς μας».

«Όλοι όσοι ονειρευόντουσαν πριν από ένα χρόνο να μας χτυπήσουν και να μας επιτεθούν πλήρωσαν βαρύ τίμημα και δεν βρίσκονται πλέον σε αυτό το όνειρο» πρόσθεσε ο Γκάλαντ

Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι θα ανταποδώσει στη μαζική πυραυλική του Ιράν στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Η διαρροή εγγράφων που σημειώθηκε στις ΗΠΑ για την επίθεση δεν φαίνεται ικανή να καθυστερήσει την επίθεση, που εξαρτάται από στρατηγικά και πολιτικά κριτήρια.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει αρκετές μεγάλες ασκήσεις προσομοίωσης επιθέσεων μεγάλης εμβέλειας στο Ιράν όλα αυτά τα χρόνια, προετοιμάζοντας μια πιθανή σύγκρουση με την Τεχεράνη.

Το Ιράν προετοιμάζεται για ισραηλινά αντίποινα μετά την τελευταία του άμεση επίθεση στο Ισραήλ,  την 1η Οκτωβρίου – επίθεση για την οποία είπε ότι αποτελούσε απάντηση στα πλήγματα στον Λίβανο που σκότωσαν την ανώτατη ηγεσία της τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν και σε μια έκρηξη τον Ιούλιο στην Τεχεράνη που σκότωσε τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ πρέπει να είναι προσεκτικό για να αντιδράσει με τρόπο που να μην κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Israel

 

Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στην τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS στην Άγκυρα: Μεγάλη έκρηξη και πυροβολισμοί [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: