Τρομοκρατική επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στην τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία TUSAS στην Άγκυρα: Μεγάλη έκρηξη και πυροβολισμοί [videos]

Εικόνα από βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ και φέρεται να εικονίζει έναν από τους ενόπλους που εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της TUSAS. /




Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν σήμερα σε «τρομοκρατική επίθεση» στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, κοντά στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια.

  • «Δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν υπάρχουν άλλοι δράστες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε κάνει νωρίτερα ανάρτηση κάνοντας λόγο για «τρομοκρατική» επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα μπροστά στα κεντρικά γραφεία της , αφήνοντας πίσω «νεκρούς και τραυματίες». Δεν είχε δώσει απολογισμό θυμάτων.

«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην Άγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας στο X.

Τουρκικά ηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν ενόπλους να εισβάλουν στο κτίριο της TUSAS και να ακούγονται πυροβολισμοί και μια ισχυρή έκρηξη. Άλλες εικόνες δείχνουν μια κατεστραμμένη πύλη και ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα χώρο στάθμευσης. Σε άλλα πλάνα οι δράστες φαίνονται να κουβαλούν όπλα και σακίδια πλάτης καθώς μπαίνουν στο κτίριο. Πυκνός λευκός καπνός υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk έκανε λόγο για «ομήρους».

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί μετά την μεγάλη  έκρηξη που σημειώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα.

Στο σημείο έχουν σταλεί υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Σε εικόνες που μεταδίδονται, φαίνεται πυκνός λευκός καπνός να υψώνεται μπροστά από την είσοδο του χώρου, που βρίσκεται περίπου 40 χλμ. από την πρωτεύουσα.

 

To haber.doziv.com ανέφερε ότι το προσωπικό οδηγήθηκε σε καταφύγια για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, πυροσβεστική και ιατρικές δυνάμεις.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας ζήτησε επίσης να μην διαδίδονται αβάσιμοι ισχυρισμοί σχετικά με το τι συνέβη στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TAI) στο Καχραμανκαζάν.

Στη δήλωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης, αναφέρεται ότι “Λάβετε υπόψη τις δηλώσεις από επίσημες πηγές σχετικά με το τι συνέβη στις εγκαταστάσεις του TAI Kahramankazan. Μην εμπιστεύεστε τους αβάσιμους ισχυρισμούς”.

Μια μεγάλη έκθεση αμυντικών και αεροδιαστημικών βιομηχανιών πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιήθηκε κυρίως η επίσκεψη του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών.

Ο αμυντικός τομέας, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, αντιπροσώπευσε σχεδόν το 80% των εσόδων από τις εξαγωγές της χώρας και 10,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος 2023.

Η TUSAS ενσωματώθηκε στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας το 1973 προκειμένου να μειωθεί η «εξάρτηση της χώρας από το εξωτερικό στην αμυντική βιομηχανία», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

  • Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.

Η επίθεση σημειώθηκε ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στη ρωσική πόλη Καζάν για να παραστεί στην ετήσια σύνοδο κορυφής των BRICS.

 

Με πληροφορίες από Anadolu-AFP/haber.doziv.com

 

Υπάρχουν πλέον αποδείξεις ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται ήδη στη Ρωσία, λένε Ουάσιγκτον και Σεούλ- Αποδίδεται στις μεγάλες Ρωσικές απώλειες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: