Συγκλονίζει την Τουρκία το σκάνδαλο της «μαφίας των μαιευτηρίων» με θύματα δέκα νεογνά: Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 47 κατηγορουμένους

File Photo: Τούρκος αστυνομικός κοντά σε πρεσβεία EPA, ERDEM SAHIN




Συγκλονισμένη η τουρκική κοινή γνώμη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις γύρω από ένα κύκλωμα με θύματα νεογέννητα βρέφη και με εμπλοκή γιατρών, ιδιωτικών νοσοκομείων και υγειονομικών.

Η επονομαζόμενη «Συμμορία των νεογνών» (Yenidoğan Çetesi“), ενεργώντας σε συνεργασία με ορισμένους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης 112, παρέπεμπε τα βρέφη στις μονάδες νεογνών συμβεβλημένων ιδιωτικών νοσοκομείων, παρέτεινε τη νοσηλεία τους και αποκόμιζε αθέμιτα κέρδη.

Οι γονείς υποχρεώνονταν να καταβάλλουν χρήματα και σύμφωνα με το κατηγορητήριο oı εμπλεκόμενοι γιατροί και νοσηλευτές αδιαφορούσαν για τον θάνατο νεογνών και τουλάχιστον σε μία περίπτωση ευθύνονται και για τον θάνατο ενός βρέφους έξι μηνών.

Στο κατηγορητήριο των 1399 σελίδων που συνέταξε η εισαγγελία, κατονομάζονται 10 βρέφη ως θανόντα και απαριθμούνται 197 πράξεις που αποτελούν αντικείμενο του αδικήματος.

Μέχρι στιγμής έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τουλάχιστον δέκα ιδιωτικών νοσοκομείων. Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων περιλαμβάνονται πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για την απόκρυψη θανάτων βρεφών.

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Η αστυνομική επιχείρηση κατά του κυκλώματος άρχισε στις 26 Απριλίου, ωστόσο μόλις τώρα ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο εις βάρος των 47 κατηγορουμένων.

Προ ολίγων ημερών δημοσιεύτηκε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται κατηγορούμενοι της υπόθεσης να εκβιάζουν τον εισαγγελέα ανακριτή της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, ανταπόκριση: Γιάννης Μανδαλίδης

Η ώρα της Ζιζέλ Πελικό: Η 72χρονη που έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων του άνδρα της καταθέτει στη «δίκη του αιώνα»* Σάλος για το «εμετικό» σκίτσο του Charlie Hebdo

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: