Σε προχωρημένο στάδιο η συνομολόγηση μνημονίου συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στον τομέα της υγείας: Συνάντηση αρμοδίων υπουργών στο Κάιρο

Οι υπουργοί Υγείας της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου Πηγή εικόνας PIO




Η συνομολόγηση τριμερούς μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της υγείας μεταξύ Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας ήταν στο επίκεντρο συνάντησης στο Κάιρο, του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού με τους Υπουργούς Υγείας της Ελλάδας και της Αιγύπτου, Άδωνι Γεωργιάδη και Khaled Abdel Ghaffar αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για διάφορα θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας, τονίζοντας πως οι διεργασίες για συνομολόγηση του τριμερούς μνημονίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Ο κ. Δαμιανός, ο οποίος βρίσκεται στην Αίγυπτο για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Πολιτικές Υγείας, τον Πληθυσμό και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, είχε νωρίτερα σήμερα διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της υγείας.

Ο κ. Δαμιανός σημείωσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών παραμένουν εξαίρετες σε όλα τα επίπεδα και ευχαρίστησε τον κ. Ghaffar για τη φιλοξενία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΗΦ)
Λευκωσία, Κύπρος

Η Λευκωσία αναμένει εξειδικευμένες μελέτες για τη ηλεκτρική διασύνδεση: Σχέδιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Κρόνος» μέχρι τέλος Νοεμβρίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: