Τελικά ήταν ή δεν ήταν Birkin; H αλήθεια στις αιτιάσεις του Ισραήλ ότι η τσάντα που κρατούσε η σύζυγος του Σινουάρ στο καταφύγιο ήταν αξίας 32.000 δολαρίων [video]

Η περίφημη τσάντα της συζύγου του Σινουάρ / Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Καθώς τα μέτωπα στη Μέση Ανατολή παραμένουν τεταμένα και το Ισραήλ μετράει πλήγματα κατά της Χαμάς και της Χελζμπλάχ, τις τελευταίες ημέρες μερίδα του διαδικτύου είχε επικεντρωθεί σε έναν άλλο πόλεμο, αυτόν των εντυπώσεων.

Σύμφωνα με αναφορά, βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δημοσιοποίησαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δείχνει τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, μαζί με την οικογένειά του να μεταφέρουν εφόδια σε τούνελ τη νύχτα πριν από την επίθεση στην Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Στο βίντεο, η σύζυγός του Σινουάρ κρατάει μια τσάντα, την οποία το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι είναι μια πολυτελής τσάντα Hermes Birkin αξίας 32.000 δολαρίων.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι, υπογράμμισε μάλιστα τη διαφορά μεταξύ της πολυτελούς ζωής των ηγετών της Χαμάς και της φτώχειας που βιώνουν οι κάτοικοι της Γάζας. Ωστόσο, χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν άμεσα, αμφισβητώντας τον ισχυρισμό ότι η τσάντα ήταν Birkin και κατηγορώντας το Ισραήλ για διάδοση ψευδών πληροφοριών. Πολλοί σχολίασαν ότι το λάθος αυτό εκθέτει το Ισραήλ και αποδυναμώνει την αξιοπιστία του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα Ελληνικά Hoaxes διαψεύδουν ότι η τσάντα της Αμπού Ζαμάρ, ήταν η -αξίας 32.000 δολαρίων- τσάντα του οίκου Hermes.

«Kάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes, αναδεικνύοντας τις διαφορές:

«Αρχικά σημειώνεται πως οι τσάντες τύπου Birkin διαθέτουν πάντα τη χαρακτηριστική κλειδαριά και το κούμπωμα, τα οποία στην εικόνα του αυθεντικού προϊόντος είναι πολύ εμφανής και ξεχωρίζουν λόγω χρώματος. Από τη φωτογραφία της γυναίκας, δεν μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα κάποιο τέτοιο υλικό που να υποδηλώνει ότι πρόκειται για πραγματική Birkin. Αν ήταν τέτοια, το υλικό από την κλειδαριά και το κούμπωμα θα γυάλιζε στη φωτογραφία, όμως αντ’ αυτού στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα δύο διπλά κάθετα μεταλλικά αξεσουάρ στο πάνω μέρος της τσάντας, στο σημείο ένωσης των λαβών με τον κύριο κορμό της τσάντας, τα οποία απουσιάζουν στην αυθεντική Birkin.

Δύο drones που είχαν στόχο την πόλη Εϊλάτ κατέρριψε η Ισραηλινή αεράμυνα: Είχαν εκτοξευτεί από την «Ισλαμική Αντίσταση» του Ιράκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: