Είναι σημαντικό να μας στηρίξετε μετά το χτύπημα κατά του Ιράν, είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γκάλαντ, στον Μπλίνκεν

FILE PHOTO: A handout photo made available by Israel’s Ministry of Defense shows Israel’s Minister of Defense Yoav Gallant (L) and US Secretary of State Antony Blinken (R) during a meeting at the Kirya, which houses the Israeli Ministry of Defense, in Tel Aviv, Israel, 16 October 2023. EPA/Ariel Hermoni HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ αφότου το εβραϊκό κράτος χτυπήσει το Ιράν, είπε ο υπουργός Άμυνας Γίοαβ Γκάλντ στο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων σήμερα στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ με ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Η κοινή στάση των ΗΠΑ με το Ισραήλ μετά την επίθεσή μας στο Ιράν θα ενισχύσει την περιφερειακή αποτροπή και θα αποδυναμώσει τον άξονα του κακού», είπε ο Γκάλαντ στον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σύμφωνα με το γραφείο του.

Η Ιερουσαλήμ αναμένεται να χτυπήσει το Ιράν αφού η Ισλαμική Δημοκρατία εκτόξευσε σχεδόν 200 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνομιλία Μπλίνκεν – Γκάλαντ, στην συνάντηση προστέθηκαν και ο αρχηγός  του επιτελείου του IDF, Υποστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργού Άμυνας Εγιάλ Ζαμίρ και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι της ισραηλινής άμυνας

Σχετικά με τον Λίβανο, ο Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να επιτίθεται συστηματικά σε όλες τις μονάδες της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ» ακόμη και μετά το τέλος της χερσαίας επιχείρησης, έως ότου οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ αποσυρθούν από το νότιο Λίβανο.

 

Με πληροφορίες από The Times of Israel

Επτά Ισραηλινοί συνελήφθησαν για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν: Μάζευαν πληροφορίες για βάσεις, λιμάνια και το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: