Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι – Ερντογάν: Στο επίκεντρο ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και οι Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία

Italian Prime Minister Giorgia Meloni holds a press conference after the G7 summit at Borgo Egnazia resort in Savelletri, southern Italy. EPA/ETTORE FERRARI




Η Ιταλίδα πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία, σήμερα το απόγευμα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομιλία έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Κατά την συνομιλία συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Η Μελόνι επανάλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται και υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς τον πληττόμενο άμαχο πληθυσμό.

Προέκυψε, δε, κοινή βούληση να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και στον Λίβανο.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στον βασικής σημασίας ρόλο της Unifil και στην ανάγκη να τύχει συνεχούς εγγύησης, η ασφάλεια της διεθνούς αυτής αποστολής.

Μελόνι και Ερντογάν, τέλος, «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην περιοχή και με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Νέα επίθεση της Χεζμπολάχ με drones στη Χάιφα: Ισχυρίζεται ότι έπληξε στρατιωτική βάση, μιλά και για καταστροφή επτά Ισραηλινών αρμάτων μάχης στα σύνορα του Λιβάνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: