Ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για την τριμερή στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Οι δηλώσεις των κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προεδρεύει σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου. pio.gov.cy




Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε τα κόμματα για το άτυπο δείπνο που είχε στη Νέα Υόρκη με τον Ερσίν Τατάρ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό.

Tους ενδεχόμενους κινδύνους από τις άτυπες διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις που προγραμματίζονται, με σκοπό την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού προβλήματος, επισήμαναν στον Πρόεδρο τα μέλη του Εθνικού.

 ΔΗΣΥ: Στήριξη προς ΠτΔ για επανέναρξη διαπραγματεύσεων 

Τη στήριξη του ΔΗΣΥ σε κάθε πρωτοβουλία και δη στις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξή των διαπραγματεύσεων με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο εξέφρασε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Είπε ότι είχε την ευκαιρία και χθες στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο αλλά και σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο να ενημερωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και επανέλαβε και σήμερα “τη στήριξή μας σε κάθε πρωτοβουλία και δη στις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξή των διαπραγματεύσεων με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο”.

 Ανέφερε ότι ο απόηχος της συνάντησης των ηγετών μετά και από ενέργειες της δικής μας πλευράς σημειώνεται και καταγράφεται ως θετικός και τώρα εργαζόμαστε στην προετοιμασία με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία. Ο στόχος, είπε, είναι ένας και κοινός, δηλαδή η λύση του προβλήματος.

“Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να βάλουμε πάνω από όλα το καλό της πατρίδας μας. Εμείς τουλάχιστον αυτή την πορεία σας διαβεβαιώ ότι θα ακολουθήσουμε. Βρίσκομαι σε διαρκή συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επίσης και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και με την πολιτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα”.

Η κα. Δημητρίου είπε ότι αναχωρεί σε λίγο για τη Σύνοδο της Κριμαίας που θα γίνει στη Λετονία όπου και εκεί θα έχει επαφές και θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και για το Κυπριακό και με την επιστροφή της θα ενημερώσει τον Πρόεδρο.

ΑΚΕΛ: Συνέχεια διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν

Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε ξεκάθαροι στη θέση μας υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «στο Εθνικό Συμβούλιο επαναλάβαμε την θέση που και δημόσια είπαμε μετά από την ολοκλήρωση της άτυπης συνάντησης που έγινε στη Νέα Υόρκη, ότι είναι θετικό το γεγονός πως ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να συγκαλέσει μια άτυπη διευρυμένη συνάντηση με τις εγγυήτριες δυνάμεις για να δει κατά πόσον υπάρχει προοπτική να διαρρηχθεί  το αδιέξοδο και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις».

Πρόσθεσε ότι μέχρι ο Γενικός Γραμματέας να ανακοινώσει τις αποφάσεις του υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν από «μέρους της δικής μας της πλευράς».

Δήλωσε ότι «το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε με ξεκάθαρο τρόπο στη θέση ότι εμείς ευνοούμε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις και την ίδια ώρα εκφράζοντας την ετοιμότητά μας να διαπραγματευτούμε επί των εκκρεμούντων ζητημάτων έτσι όπως διατυπώνονται στο πλαίσιο Γκουτέρες».

Με αυτή τη θέση, συνέχισε, πρώτον κτίζεται αξιοπιστία έναντι του διεθνούς παράγοντα και ειδικά έναντι του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δεύτερον δίνεται προοπτική στην συνέχιση των διαπραγματεύσεων ότι δεν θα ξεκινήσουν από το μηδέν, αλλά θα ξεκινήσουν από το σημείο που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας στις Εκθέσεις του ονόμαζε ‘ένα μίλι μακριά από τη στρατηγική συμφωνία’.  Τρίτον, όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, με αυτή την τοποθέτηση κτίζεται ασπίδα προστασίας από τις απαράδεκτες θέσεις της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών, για κυριαρχική ισότητα και για ισότιμο διεθνές καθεστώς.

Τέλος, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστούμε με ξεκάθαρο τρόπο, έτσι ώστε όσο περνά από το δικό μας χέρι, να δημιουργήσουμε προοπτική».

ΔΗΚΟ: Καλή προετοιμασία και ενεργός ρόλος ΕΕ για επιτυχία πολυμερούς

Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να επικεντρωθεί σε μία καλή προετοιμασία, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, και «πρέπει να επιδιώξουμε το ενεργότερο ρόλο της ΕΕ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι είναι οι πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας «που έχουν φέρει αυτά τα χειροπιαστά αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

«Αυτές οι θετικές εξελίξεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους μήνες την στείρα άρνηση της τουρκικής πλευράς».

Ο κ. Παπαδόπουλος έφερε ως παράδειγμα το ότι «η Τουρκία έθετε ως προϋπόθεση την αναγνώριση της κυριαρχικής ισότητας πριν καν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ανέφερε ότι «πλέον ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει διορίσει μία προσωπική απεσταλμένη, την κ. Ολγκίν, η οποία έχει ετοιμάσει έκθεση προς τον ίδιο» και «έχει συγκαλέσει μία τριμερή συνάντηση και επίκειται μία άτυπη πολυμερής διάσκεψη για το Κυπριακό, χωρίς να τεθεί η οποιαδήποτε προϋπόθεση για τη σύγκλιση της».

Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να σημειώσουμε το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια ξεκινά χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε στην «αλλαγή στάσης της τουρκικής πλευράς», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι διαχρονικές θέσεις και επιδιώξεις της Τουρκίας παραμένουν».

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η τούρκικη πλευρά θα επιχειρήσει στην επικείμενη πολυμερή άτυπη διάσκεψη να θέσει τα δικά της αιτήματα, την αλλαγή της βάσης συζήτησης του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών και της συνομοσπονδίας.

«Επομένως, η δική μας πλευρά πρέπει να επικεντρωθεί σε μία καλή προετοιμασία ενόψει αυτής της πολυμερούς διάσκεψης, η οποία πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, δηλαδή να αποφασίσει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο που καθορίζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να επιδιώξουμε το ενεργότερο ρόλο της ΕΕ».

Δεν είναι τυχαίο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ότι η διασύνδεση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας με το Κυπριακό έχει φέρει αυτές τις πρωτοβουλίες του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών.

Ανέφερε επίσης ότι «όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάποτε μιλούσε για τον ενεργότερο ρόλο της ΕΕ, αντιμετώπιζε την αμφισβήτηση ακόμη και τον χλευασμό από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε ως ελληνοκυπριακή πλευρά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τις δικές μας επαφές με όλους τους σημαντικούς παίκτες της περιοχής, αλλά και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να βεβαιωθούμε ότι θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πάνω σε αυτήν τη συμφωνημένη βάση».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι «επιζητούμε τις συνεργασίες και τις συμμαχίες στο εξωτερικό, ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εάν αυτές μπορούν να επηρεάσουν θετικά την Τουρκία».

Ερωτηθείς αν αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΕ τον οποίο προανήγγειλε, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε σε αυτή τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

«Θεωρώ ότι η ΕΕ είχε καταλυτικό ρόλο σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση αυτών των δεδομένων που έχουμε μπροστά μας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τι περιλαμβάνουν οι εκθέσεις της κ. Ολγκίν, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι σύμφωνα με την μέχρι σήμερα πληροφόρηση ο μόνος που έχει δει αυτή την έκθεση είναι ο ΓΓ του ΟΗΕ.

«Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτά τα βήματα είναι αποτέλεσμα της έκθεσης της κ. Ολγκίν και επομένως οφείλουμε να το σημειώσουμε αυτό ως ένα αναντίλεκτο γεγονός», πρόσθεσε.

Κληθείς να πει τη θέση του ΔΗΚΟ σε ενδεχόμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε το ΔΗΚΟ θεωρεί ότι αυτό θα είναι το πρώτο τεστ που θα πρέπει να περάσουν οι δύο ηγέτες.

«Από τη μία πλευρά έχουμε την πλήρη άρνηση του κ. Τατάρ σε οτιδήποτε συζητείται και από τη άλλη πλευρά θεωρώ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μέσα από δικές του εισηγήσεις κερδίσει θετικές εντυπώσεις», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι δεν υποτιμά «τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας γιατί τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά τα πράγματα και ξέρουμε ποιες θα είναι οι ενστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε από πλευράς της Τουρκίας και του κατοχικού στρατού σε ό,τι αφορά το άνοιγμα συγκεκριμένων οδοφραγμάτων».

«Αν ήταν να πηγαίνουμε μόνο με τη στάση της Τουρκίας, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο που έχουμε φθάσει», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι «ξέρουμε τη στάση της Τουρκίας, γνωρίζουμε την δική της αδιαλλαξία», αλλά «εμείς πρέπει να προχωρήσουμε ανεξάρτητα και να θέσουμε κάτω τα δικά μας αιτήματα», κατέληξε.

ΕΛΑΜ: Χρειάζεται αλλαγή του πλαισίου λύσης
Χρειάζεται αλλαγή του πλαισίου λύσης του Κυπριακού, δήλωσε μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Είπε ότι από ό,τι φαίνεται «μόνο η δική μας πλευρά προσήλθε με προτάσεις και εισηγήσεις για να σπάσουμε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το Κυπριακό τα τελευταία χρόνια ενώ αντίθετα, η τουρκική πλευρά εμμένει στις παράλογες αξιώσεις της».

Η θέση του ΕΛΑΜ, ανέφερε, παραμένει σταθερή και εξήγησε ότι χρειάζεται αλλαγή του πλαισίου λύσης.

Σε σχέση με το θέμα της διάνοιξης νέων οδοφραγμάτων, είπε ότι η θέση του ΕΛΑΜ δεν έχει αλλάξει καθόλου.

Η διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων και μάλιστα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα, δυσχεραίνει τη θέση μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα ενισχύουμε οικονομικά το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων, κατέληξε.

ΔΗΠΑ: Ευχή να είναι χρήσιμο το άτυπο δείπνο για το Κυπριακό

Την ευχή να είναι χρήσιμο το άτυπο δείπνο για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, ύστερα από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

«Δεν αρκεί να ρίξεις μια πέτρα σε λιμνάζοντα νερά, δεν αρκεί να μην γίνει αναφορά στα δύο κράτη – υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να διασφαλίσουν μία λύση, σύμφωνη με τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε λεπτομερώς το Εθνικό Συμβούλιο «για το τι προηγήθηκε και το πως προχωρούμε σε αυτό το άτυπο δείπνο της 15ης του μήνα».

«Εισηγηθήκαμε ότι θα πρέπει το συντομότερο να συνέλθει και πάλι σε δεύτερη συνεδρία η πολιτική επιτροπή για το Κυπριακό για να εξετάσει και τις συγκλίσεις και τη συμφωνία των προωθούμενων ιδεών με το κεκτημένο και τις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ», είπε κ. Καρογιάν.

Αναφορικά με την ενημέρωση που έτυχαν για περιφερειακά θέματα, ο κ. Καρογιάν είπε ότι υπήρξαν «επεξεργασμένα σενάρια για το τι μπορεί και τι φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί» και πρόσθεσε ότι η ΔΗΠΑ κατάθεσε τον προβληματισμό της «όσον αφορά την απουσία κάποιας δήλωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την εισβολή στον Λίβανο».

«Μία χώρα θύμα εισβολής, δεν μπορεί να μην τοποθετείται όταν μια γειτονική της χώρα» δέχεται εισβολή, όπως με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «που την καταδικάσαμε» και «όπως κάθε άλλη εισβολή πρέπει να αντιμετωπίζεται», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καρογιάν είπε ότι η ΔΗΠΑ έθεσε ένα ερώτημα, χωρίς να περιμένει συγκεκριμένη απάντηση «για το παράξενο, το αντιφατικό την ημέρα που τιμάται η Κυπριακή Δημοκρατία, την 1η Οκτωβρίου, να συλλαμβάνονται δύο Κύπριοι, οι οποίοι προσπαθούν να υψώσουν ένα πανό για να πουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη λύση και πως το απαρτχάιντ δεν είναι λύση».

ΕΔΕΚ: Επανεξέταση του Κυπριακού ως θέμα εισβολής και κατοχής

Θα πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα επαναφοράς του Κυπριακού στην αρχική του βάση, ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και παράνομου εποικισμού, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

«Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είπαμε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, καλώς αποδέχθηκε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να συμμετάσχει σε αυτό το δείπνο και τον ευχαριστούμε για τη λεπτομερειακή ενημέρωση που είχαμε για τα όσα διημείφθησαν», είπε ο κ. Σιζόπουλος μετά το πέρας της συνεδρίας.

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτά επιβεβαιώνουν την ίδια στιγμή, για ακόμη μια φορά, ότι τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις για επανέναρξη των συνομιλιών και για το πλαίσιο συζήτησης για τη λύση του Κυπριακού τον έχει η Τουρκία.

«Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί, για να αποφύγουμε λάθη που έγιναν στο παρελθόν, τα οποία η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει να τα αξιοποιήσει ως πολιτικό κεκτημένο για την πορεία των συνομιλιών», είπε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, «θα πρέπει να τονίσουμε ότι με βάση την εμμονή και την επιμονή της τουρκικής πλευράς ως βάση συνομιλιών τα δύο κράτη και την κυριαρχική ισότητα, θα πρέπει να εξετάσουμε ξανά το θέμα επαναφοράς του Κυπριακού στην αρχική του βάση, ως θέματος εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και παράνομου εποικισμού».

Δήλωσε ακόμη ότι όσον αφορά την πρόταση για έναρξη συναντήσεων στη βάση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και κυρίως ανοίγματος νέων οδοφραγμάτων, «από την πλευρά της ΕΔΕΚ τονίσαμε για ακόμη μια φορά ότι δεν πρέπει να εμπλακούμε σε αυτή τη διαδικασία ενόσω η τουρκική πλευρά προχωρεί στον παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου και αρνείται να προχωρήσει στο άνοιγμα της διόδου Πυροΐου και Κοκκίνων».

Τέλος, είπε ότι «όπως και στο παρελθόν πράξαμε εμείς εποικοδομητικά, θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να τον βοηθήσουμε και να τον ενισχύσουμε και πώς θα διαχειριστεί τη διαδικασία, αλλά και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στην ουσία της επίλυσης του Κυπριακού».

Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών: Προσοχή στις επόμενες κινήσεις

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει η πλευρά μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Κυριάκος Τσιμίλλης μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανέφερε ότι έγινε μια περιεκτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το άτυπο δείπνο της Νέας Υόρκης και ότι η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Ο Τ/κ ηγέτης, ανέφερε, ήταν αρνητικός εφ’ όλης της ύλης στη διάρκεια του δείπνου στη Νέα Υόρκη ενώ, όπως είπε, δεν φάνηκε να υποστηρίζει ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ με την απαραίτητη σαφήνεια τις αποφάσεις των ΗΕ, παραπέμποντας στη γεφύρωση του χάσματος.

Επίσης, είπε ότι στο τραπέζι του άτυπου δείπνου τέθηκε και το θέμα του σφετερισμού ε/κ περιουσιών και η τουρκική απαίτηση να σταματήσει η νομική διαδικασία. Πολύ ορθά, ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αφού η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ο κ. Τσιμίλλης ανέφερε ότι πρέπει με κάθε τρόπο «να στηρίξουμε τους Τ/κ που αντιτίθενται στον σφετερισμό».

Για τα οδοφράγματα, είπε ότι το άνοιγμα δεν αποτελεί βήμα προς λύση, διευκολύνει την καθημερινότητα αλλά σημείωσε την ιδιαίτερη άρνηση της τ/κ πλευρά για το άνοιγμα των Κοκκίνων.

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει η πλευρά μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για αποτροπή των όποιων πιθανών αρνητικών επιπτώσεων -που θα μας μείνουν, γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος-, πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο με το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνη η λύση.

 

Με πληροφορίες από «Φιλελεύθερος»

Κύπρος και Αίγυπτος επιθυμούν περιφερειακή σταθερότητα, είπε ο ΥΠΑΜ: Στενή και ειλικρινής συνεργασία στους τομείς άμυνας και ασφάλειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: