Με παρατράγουδα το ταξίδι του Βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία: Γερουσιαστής διέκοψε την ομιλία του στη Βουλή φωνάζοντας «δεν είσαι ο βασιλιάς μου»[video]

epa11672329 Britain’s King Charles III (C) and Queen Camilla (L) observe Aboriginal dancers as they attend a Parliamentary reception hosted by Australian Prime Minister Anthony Albanese and partner Jodie Jaydon at Parliament House in Canberra, Australia, 21 October 2024. King Charles III and Queen Camilla are visiting Australia from 18 October to 23 October. EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Με ένα απρόοπτο συνοδεύτηκε η ομιλία του βασιλιά Κάρολου στο Κοινοβούλιο στην Καμπέρα, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αυστραλία, όταν μία ανεξάρτητη γερουσιαστής διέκοψε την ομιλία φωνάζοντας κατά της αποικιοκρατίας και της βασιλείας.

Η γερουσιαστής Λίντια Θορπ, μια υψηλού προφίλ ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ιθαγενών με ιστορικό επεμβάσεων σε μεγάλες πολιτικές εκδηλώσεις, φώναξε «δεν είσαι ο βασιλιάς μου», «αυτή δεν είναι η γη σας».

Η Θορπ φώναξε συγκεκριμένα, ντυμένη με μία γούνα που φορούν οι ιθαγενείς της Αυστραλίας: «Διαπράξατε γενοκτονία εναντίον του λαού μας. Δώστε μας πίσω τη γη μας. Δώστε μας αυτό που μας κλέψατε. Τα οστά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τους ανθρώπους μας. Καταστρέψατε τη γη μας. Δώστε μας τις συνθήκες μας. Θέλουμε μια συνθήκη σε αυτή τη χώρα. Είσαι ένας γενοκτόνος. Αυτή δεν είναι η γη σας, αυτή δεν είναι η γη σας», συνέχιζε να φωνάζει η πολιτικός πριν απομακρυνθεί από την ασφάλεια.

Η επίθεση έγινε μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του βασιλιά Καρόλου στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, κατά τη δεύτερη επίσημη ημέρα των υποχρεώσεών του στη χώρα.

Στη συνέχεια η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αναφορά στο περιστατικό και το βασιλικό ζεύγος προχώρησε σε συνάντηση με τον κόσμο που περίμενε έξω από το κτίριο για να το υποδεχτεί κρατώντας μικρές σημαίες της Αυστραλίας.

Περιοδεία στην Αυστραλία

Ο βασιλιάς Κάρολος παρέστη σε μία λειτουργία και εξέφρασε τη “μεγάλη χαρά” του που επέστρεψε στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εμφάνισής του μετά την άφιξή του στη χώρα.

Ο μονάρχης, ηλικίας 75 ετών, έφθασε μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα στο Σίδνεϊ αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Έχοντας διαγνωστεί με καρκίνο, πέρασε την ημέρα του Σαββάτου με ανάπαυση προτού ξεκινήσει τις βασιλικές υποχρεώσεις του.

Ο Κάρολος έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του το πρωί της Δευτέρας, στη λειτουργία της αγγλικανικής εκκλησίας Saint Thomas, στα βόρεια περίχωρα του Σίδνεϊ.

Με πληροφορίες από BBC

Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας για τους ταλαίπωρους εργαζόμενους: Στο μάτι του κυκλώνα η Carrefour στη Σαουδική Αραβία μετά από έκθεση – κόλαφο της Διεθνούς Αμνηστίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: