Ψάχνουν τον δράστη της διαρροής των απόρρητων εγγράφων από το Πεντάγωνο: Και αν η δουλειά έγινε από μέσα; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή «Σήμερα» (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Το FBI σε συνεργασία με το Πεντάγωνο, τη CIA και την στρατιωτική μυστική υπηρεσία DIA, έχει ξεκινήσει έρευνα για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποκαλύπτουν τις εντατικές προετοιμασίες του Ισραήλ για την απάντηση στην επίθεση του Ιράν, που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Οι ερευνητές θα ανακρίνουν όλους όσους είχαν πρόσβαση στα έγγραφα, ανεξάρτητα από το βαθμό τους. Όπως καταλαβαίνετε θα δώσουν κατάθεση και ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι πάντες. Η έρευνα θα εστιαστεί πρώτα σε όσους πιθανότατα εκτύπωσαν τα έγγραφα.

Τι άλλο θα εξετάσουν;

Αυτό που είναι στις σκέψεις όλων. Πρόκειται για την πιθανότητα σκόπιμης διαρροής από το Πεντάγωνο για να καθυστερήσει τα σχέδια του Ισραήλ. Τι να σας πω; Είναι ακραίο σενάριο, αλλά φαίνεται ότι είναι το πρώτο στους κυβερνητικούς κύκλους στο Τελ Αβίβ.




Η βασική υποψία είναι βέβαια η κλοπή από χάκερς, που κτυπούν 24 ώρες το 24ωρο, όλοι κτυπούν όλους. Οι Ιρανοί θεωρούνται ικανοί χάκερς. Και η άλλη υποψία είναι να το έκανε ένας υπάλληλος του Πενταγώνου, ο οποίος δεν τρέφει φιλικά αισθήματα στο Ισράηλ. Είναι κάτι που έχει συμβεί ξανά.

Το δίκτυο CNN επιβεβαίωσε από αξιωματούχους του Πενταγώνου ότι τα έγγραφα είναι γνήσια, είναι αυθεντικά.

Εδώ πρέπει να σας θυμίσω ότι την Παρασκευή ο Πρόεδρος Μπάιντεν έκανε μία δήλωση που μπορεί να έχει σχέση με το περιεχόμενο των εγγράφων. Στο αεροδρόμιο, στο Βερολίνο και πριν επιβιβαστεί στο Προεδρικό Air Force One, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν γνωρίζει πως και πότε θα κτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν και απάντησε θετικά.

Τώρα μερικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι δεν το πληροφορήθηκε από το Ισραήλ αλλά από τα έγγραφα. Προφανώς δεν είναι δύο τα έγγραφα -αυτά που ήδη διέρρευσαν- είναι περισσότερα.




Την ιστορία ήδη την γνωρίζουμε όλοι. Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν αρχικά στην πλατφόρμα Telegram, όπου έχει ένα κάποιο έλεγχο η Μόσχα και στη συνέχεια γέμισε το Διαδίκτυο. Κάποια στιγμή εξαφανίστηκαν και από το Διαδίκτυο, αλλά εμφανίστηκαν ξανά. Η ανάρτηση έγινε από λογαριασμό που έχει έδρα την Τεχεράνη.

Από τα έγγραφα, ημερομηνίας 15 και 16 Οκτωβρίου, πληροφορηθήκαμε ότι το Ισραήλ διεξήγαγε ασκήσεις και «πρόβες», προετοιμάζοντας τις δυνάμεις του για την επίθεση εναντίον του Ιράν. Είναι μία λογική εξέλιξη.

Πληροφορηθήκαμε και κάτι άλλο: ότι τα κτυπήματα θα γίνουν από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Μερικοί υποθέτουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πύραυλοι, αν και σε ένα από τα έγγραφα σημειώνεται ότι η Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε ασκήσεις με βαλλιστικούς πυραύλους (ALBM), με 16 πυραύλους “Golden Horizon” και 40 πυραύλους “Rocks” ή ISO2.




Το έγγραφο γράφει και για χρήση πυραύλων αέρος-εδάφους, όχι εδάφους αέρος, που βρίσκονται στις αεροπορικές βάσεις Ramat David και Ramon.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι το Εβραϊκό Κράτος έχει το πάνω χέρι με τα δικά του drones στους ουρανούς του Ιράν. Εννοούν σε επίπεδο παρακολούθησης ότι ελέγχει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

Το ερώτημα είναι αν θα καθυστερήσει η επίθεση του Ισραήλ. Αυτό μόνο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το γνωρίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Μιχάλης Ιγνατίου συζητά από την Ουάσιγκτον με τη Φαίη Μαυραγάνη: Τι “δείχνει” η διαρροή των εγγράφων του Πενταγώνου για τα σχέδια επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Και αν η διαρροή των απόρρητων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών έγινε επίτηδες, όπως υπονοούν οι κυνικοί της Ουάσιγκτον; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο κανάλι Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: