Βρώμικη επίθεση από τον Τράμπ προκαλεί σοκ στις ΗΠΑ, χαρακτήρισε «σκατένια αντιπρόεδρο» την κ. Χάρις: Τον κατηγορεί πως «υποβιβάζει» το προεδρικό αξίωμα (video)

epa11670213 United States Vice President Kamala Harris addresses a crowd during her presidential campaign, at Lakewood Amphitheater in Atlanta, Georgia, USA, 19 October 2024. EPA, Andi Rice POOL




Ο Ντόναλντ Τραμπ «υποβιβάζει» το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, δήλωσε η Κάμαλα Χάρις χθες Κυριακή, μια ημέρα αφού ο πρώην αρχηγός του κράτους τη χαρακτήρισε «σκατένια αντιπρόεδρο» σε προεκλογική εμφάνισή του.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να αποτελεί πρότυπο, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά επίσης λόγω (…) του ρόλου του έθνους μας στον κόσμο», εξήγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο MSNBC.

Η συμπεριφορά «του αντιπάλου μου, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αληθινά υποβιβάζει το προεδρικό αξίωμα», πέταξε η κυρία Χάρις.

Ερωτηθείσα πως χειρίζεται τις βαριές προσβολές που εξακοντίζει καθημερινά εναντίον της ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της, η Δημοκρατική υποψήφια επέμεινε στη σημασία που έχει το προεδρικό αξίωμα πέραν της Ουάσιγκτον.

«Όταν αντιπροσωπεύεις τις ΗΠΑ, μπαίνεις στα σαλόνια του κόσμου ολόκληρου με αυθεντία και νομιμοποίηση για να μιλήσεις για τη σημασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», έκρινε.

Προχθές Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ παρότρυνε τους οπαδούς του να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους έναντι της απερχόμενης κυβέρνησης, με υβριστικό τρόπο.

«Πρέπει να πείτε στην Κάμαλα Χάρις πως υπομείνατε αρκετά, ότι δεν μπορείτε άλλο (…). Ότι είσαι σκατένια αντιπρόεδρος, η χειρότερη αντιπρόεδρος, Κάμαλα, απολύεσαι, πάρε δρόμο, φύγε από ’δω», είπε ο μεγιστάνας στη Λατρόουμπ, στην Πενσιλβάνια.

Δεκαπέντε μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ η ψηφοφορία εκ των προτέρων έχει ήδη αρχίσει σε κάποιες περιφέρειες, οι δυο αντίπαλοι επικεντρώνονται σε πολιτείες-κλειδιά, που εναλλάσσονται μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων κι είναι απαραίτητες για τη νίκη στην αναμέτρηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφωνεί τη μια μετά την άλλη μακροσκελείς ομιλίες στις οποίες επικρίνει και εξυβρίζει την αντίπαλό του, τη σημερινή κυβέρνηση, τον Τύπο, τους μετανάστες.

Η Κάμαλα Χάρις γιόρτασε χθες τα 60 της σε δυο εκκλησίες της αφροαμερικανικής κοινότητας στην Τζόρτζια, προτού ταξιδέψει με τη σειρά της στην Πενσιλβάνια.

Δεν χάνει ευκαιρία να αμφισβητεί τις διανοητικές ικανότητες και το ηθικό κύρος του 78χρονου δισεκατομμυριούχου που θα αντιμετωπίσει την 5η Νοεμβρίου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πρέπει ποτέ ξανά να σταθεί εμπρός στο έμβλημα του προέδρου των ΗΠΑ. Δεν του αξίζει το δικαίωμα», τόνισε ερωτηθείσα για τις βαριές προσβολές του εναντίον της στη συνέντευξή της.

  • ΧΤΕΝΙΖΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ!!!

Με τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις εντείνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες με καθημερινές ομιλίες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανεβαίνει στη σκηνή της προεκλογικής του ομιλίας στην Πενσιλβάνια και με το καλημέρα, αρχίζει τις… φιλοφρονήσεις στην αντίπαλο του Κάμαλα Χάρις.

Βέβαια, τον Ντόναλντ Τραμπ απασχολούσαν και άλλα πράγματα την ώρα της ομιλίας.

«Κοιτάζω τα μαλλιά μου στην οθόνη… για να δούμε. Αχ, δεν μου αρέσουν, δεν μου αρέσουν! Με συγχωρείτε, θα ξαναχτενίσω τα μαλλιά μου. Σας πειράζει; Θα φύγω από τη σκηνή για πέντε λεπτά. Θα ξαναχτενίσω τα μαλλιά μου», ανέφερε ο Τραμπ.

Ενώ αφιέρωσε 12 ολόκληρα λεπτά της ομιλίας για να εκθειάσει τα ανατομικά προσόντα του θρύλου του γκόλφ Άρνολντ Πάλμερ.

Στην Ατλάντα της Τζώρτζια, ο διάσημος τραγουδιστής της ραπ Usher άνοιξε την ομιλία της Κάμαλα Χάρις. Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος έριξε τα βέλη της στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Επικεντρώνεται μόνο στον εαυτό του. Και τώρα, αποφεύγει debate και ακυρώνει συνεντεύξεις, λόγω εξάντλησης. Και όταν απαντά σε μια ερώτηση ή μιλάει σε μια συγκέντρωση, έχετε παρατηρήσει ότι τείνει να ξεφεύγει από αυτά που έχει γράψει και παραληρεί; Και γενικά, δεν μπορεί με τίποτα να ολοκληρώσει μια σκέψη», δήλωσε η Χάρις.

15 ημέρες πριν από τις κάλπες και η τελευταία δημοσκόπηση των New York Times δίνει ένα μικρό προβάδισμα δυο μονάδων στην Κάμαλα Χάρις. Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είναι στο 49%, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στο 47%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Προεδρικές εκλογές: Η Κάμαλα Χάρις γιορτάζει τα 60ά της γενέθλια με επισκέψεις σε εκκλησίες στην Ατλάντα – Ο Ντόναλντ Τραμπ αναλαμβάνει ρόλο υπαλλήλου σε φαστ-φουντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: