Ο Λευκός Οίκος έδωσε το “πράσινο φως”: Ξέρω πότε το Ισραήλ θα κτυπήσει το Ιράν, υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο κανάλι Omega (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Έχει καθοριστεί ο χρόνος και ο τρόπος της απάντησης του Ισραήλ εναντίον του ισλαμικού και θεοκρατικού Ιράν για την ιρανική βαλλιστική επίθεση κατά του Εβραϊκού Κράτους πριν από 19 ημέρες.

Ήδη έχουν γίνουν οι συνεννοήσεις μεταξύ της Ιερουσαλήμ και της Ουάσιγκτον, η οποία θα βοηθήσει στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει αντεπίθεση του Ιράν, στη διάρκεια ή μετά το ισραηλινό κτύπημα, στο οποίο αναμένεται να λάβει μέρος και η ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Και τονίζουμε τη συμμετοχή των αμερικανικών μαχητικών, διότι θα είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που θα συμμετέχουν πολεμικά F-35 και F-15 στην αντιπαράθεση του Ιράν με το Ισραήλ. Αυτό, αν συμβεί, θα το δούμε στην πράξη τις επόμενες 17 ημέρες, καθώς το ισραηλινό κτύπημα θα συμβεί πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

  • Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ελπίζει πάντα σε ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή ρωτήθηκε αν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί η ισραηλινή επίθεση. Απάντησε με δυο ναι. Αλλά όταν πιέστηκε για το χρόνο της επίθεσης απάντησε με δύο όχι, αρνήθηκε να αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό που λογικά δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι.

Εξέπληξε, πάντως, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια ευκαιρία να εξευρεθεί μία συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, αν και οι πάντες τρέμουν ένα περιφερειακό πόλεμο μεταξύ δύο χωρών που διαθέτουν πυρηνικά.

Μίλησε για έναν τρόπο που πιθανότατα θα τερμάτιζε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε, ότι (θα μπορούσε να συμβεί αυτό) για κάποιο διάστημα. Άρα φαίνεται ότι διεξάγεται ακόμα μία αμερικανική προσπάθεια για συνολική εκεχειρία, δηλαδή και στη Γάζα, και στον Λίβανο και για να αποφευχθεί ο περιφερειακός πόλεμος, αν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχεται να συζητήσει μόνο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών με τη Χαμάς.

Ο κ. Μπάιντεν συζήτησε την Παρασκευή στο Βερολίνο τις προσπάθειες ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, τον Καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

  • Δήλωσε ότι κατά την άποψή του υπάρχει μια ευκαιρία και οι συνάδελφοί του συμφωνούν ότι πιθανόν να μπορούν όλοι μαζί να έλθουν σε συμφωνία με το Ισραήλ και το Ιράν με έναν τρόπο που θα τερμάτιζε τον πόλεμο για κάποιο διάστημα.

Αυτό, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, θα έβαζε τέλος στη σύρραξη, με άλλα λόγια, αυτό θα σταματούσε τα πίσω μπρος, είπε ο κ. Μπάιντεν, που για το Σαββατοκύριακο αποσύρθηκε στο Καμπ Ντέιβιντ μαζί με τους συμβούλους του για τα θέματα εθνικής ασφάλειας.

Θυμίζω ότι ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι θα στείλει τις επόμενες ημέρες για νέα αποστολή στη Μέση Ανατολή τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα επισκεφθεί πρώτα το Ισραήλ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Είναι γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς, οι σχέσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Πρόεδρο Μπάιντεν έχουν βελτιωθεί. Μίλησαν για αρκετή ώρα την Πέμπτη, συνεχίζουν να συνεργάζονται οι υπουργοί Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ και Λόιντ Όστιν και οι στρατηγοί, και συνομιλούν σε καθημερινή βάση οι Σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας των δύο ηγετών.

Άρα, καταλήγοντας να αναφέρουμε ότι έχει συμφωνηθεί ο χρόνος της επίθεσης εναντίον του Ιράν αλλά και ο τρόπος. Για να το λέει ο Πρόεδρος Μπάιντεν σημαίνει ότι από την πλευρά του δόθηκε το πράσινο φως.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είναι ο θανάτος του Σινουάρ η “μεγάλη ευκαιρία” για να επικρατήσει η ειρήνη; Μήπως είναι αφελής αυτός ο τρόπος σκέψης: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στoν Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: