Τελευταίο αντίο στη Βάσω Παπανδρέου από συγγενείς, φίλους και συντρόφους: Στον τόπο καταγωγής της στα Βαλιμίτικα Αιγίου έγινε η κηδεία της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εκφωνεί τον επικήδειο στην εξόδιο ακολουθία της Βάσως Παπανδρέου, στον τόπο καταγωγής της στο χωριό Βαλιμίτικα Αιγίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ




Το τελευταίο αντίο στην πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 80 ετών είπαν σήμερα Σάββατο συγγενείς και φίλοι.

Η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου πραγματοποιείται στον Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου στα Βαλιμίτικα Αιγίου, τόπο καταγωγής της.

Από νωρίς στελέχη του ΠΑΣΟΚ, φίλοι και απλοί πολίτες είχαν συγκενρτωθεί έξω από τον ναό για να την αποχαιρετήσουν.

Ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Λαλιώτης και ο Πέτρος Ευθυμίου.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

 «Μια μέρα μετά την ιστορική επέτειο της 18ης Οκτωβρίου του 1981, 43 χρόνια από την πρώτη κυβέρνηση της ΑΛΛΑΓΗΣ του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποχαιρετούμε σήμερα στη γενέτειρά της, την αγαπημένη μας Βάσω Παπανδρέου.

Αποχαιρετούμε με βαθύ σεβασμό τη συνιδρύτρια του ΠΑΣΟΚ, μια σπουδαία γυναίκα που σφράγισε με την παρουσία της τα χρόνια της μεταπολίτευσης έχοντας καθοριστική επιρροή σε σημαντικές στιγμές και του Κινήματος και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η Βάσω ήταν η δική μας «σιδηρά κυρία»: Με ευαισθησία και πίστη σε μια πιο ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία. Mία στιβαρή, δυναμική και ακριβοδίκαιη κυρία της πολιτικής, που περπατούσε αγέρωχη σε όλη της τη ζωή, χωρίς να ζητήσει αντάλλαγμα για τη μεγάλη προσφορά και τον αγώνα της για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλλαγή».

Επίθεση του Σωκράτη Φάμελλου στον Στέφανο Κασσελάκη από την Πάτρα: “Αναρωτιέμαι αν σχεδιάζει να στείλει νέο εξώδικο στον ΣΥΡΙΖΑ”, υλοποιεί τη δική του καμπάνια (κατά του κόμματος)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: