Μεγάλες αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Στο πειθαρχικό παραπέμπονται Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Γκλέτσος για «ακραίες τοποθετήσεις» [video]

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς συνομιλεί με τις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη και Θεοδώρα Τζάκρη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Αθήνα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση ενόψει του συνεδρίου του κόμματος το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Όλγας Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη και Απόστολου Γκλέτσου για «ακραίες τοποθετήσεις». Την Πέμπτη συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία, και παρότι όλοι συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι, τώρα 12 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καταφέρονται κατά της Όλγας Γεροβασίλη, του Κώστα Ζαχαριάδη και του Απόστολου Γκλέτσου για ακραίες εκφράσεις.




Στην Επιτροπή Δεοντολογίας, θα ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες και θα αποφανθεί. Πάντως η Όλγα Γεροβασίλη προφανώς δεν το ήξερε. Με συνέντευξή της στα Παραπολιτικά αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μια διαλυτική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη και μάλιστα την τροφοδοτεί και η Νέα Δημοκρατία, η οποία τον στηρίζει.
Ο κ. Ζαχαριάδης λέει ότι μετά τις κουκούλες και τα μαύρα ταμεία, «τι περιμέναμε από το Στέφανο Κασσελάκη». Και θεωρεί την κίνηση αντιπερισπασμό.

Από την πλευρά του ο κ. Φαραντούρης προτείνει δύο αντιπροέδρους στο κόμμα, όπως αναφέρει στην Εφημερίδα των Συντακτών, και λέει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να μην πάμε στα μέλη μιας μέρας «Δηλαδή είδαμε φως και μπήκαμε».

Από την πλευρά δηλαδή του κ. Κασσελάκη, λένε δύο βουλευτές, ο κ. Αυλωνίτης και ο κ. Παππάς, ότι αν εσείς δεν τον έχετε υποψήφιο, εμείς θα φύγουμε από το κόμμα.

Τον στόχο του «να φέρει τα μέλη του κόμματος σε κεντρική θέση στην πολιτική διαδικασία» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συζήτηση που είχε χθες το βράδυ σε δείπνο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Έδεσσα. Κατά την ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα δώσει δύναμη και φωνή στην κοινωνία.

Αναφορικά για τον σημαντικό ρόλο των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι είναι θεμελιώδεις πυλώνες της κοινωνίας, μεταφέροντας γνώσεις και αξίες στους νέους, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης του εκπαιδευτικού συστήματος, με έμφαση στην καινοτομία, την επαγγελματική εκπαίδευση και τη συνεχή επιμόρφωση των δασκάλων. Πρόσθεσε ότι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών αποτελεί απλή αλλά καθοριστική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ενωμένης κοινωνίας.

Καμία διάθεση διαμάχης με τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζει ο Παύλος Μαρινάκης: Ούτε μισή δήλωσή μας δεν υπονοεί υποχωρητικότητα στα ελληνοτουρκικά, πάντα δίπλα στην Κύπρο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: