Ο Μάξ Φερστάπεν πήρε την pole position για τον αγώνα σπριντ στο Grand Prix στο Όστιν: O Λάντο Νόρις ήταν τέταρτος και κινδυνεύει να χάσει τη δυναμική στη μάχη του τίτλου

epa11667835 Max Verstappen of the Netherlands for Team Red Bull Racing in action during the Qualifyfing for the Sprint race in Austin, Texas, USA, 18 October 2024. EPA, JOHN MABANGLO




Ο οδηγός της Red Bull στη Formula 1, Μάξ Φερστάπεν, πήρε την pole position για τον αγώνα σπριντ στο Grand Prix στο Όστιν (Τέξας/ΗΠΑ), με τον αντίπαλο της McLaren, Λάντο Νόρις, να είναι τέταρτος και να κινδυνεύει να χάσει τη δυναμική στη μάχη του τίτλου.

Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes θα είναι στην πρώτη σειρά με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Φερστάπεν και τον Σαλ Λεκλέρ της Ferrari τρίτο.

Ο Φερστάπεν, ο οποίος πέρυσι κέρδισε τόσο το σπριντ των 100 χιλιομέτρων όσο και το GP στο όστιν , είχε τον ταχύτερο χρόνο 1 λεπτό και 32.833 δευτερόλεπτα — 0,012 ταχύτερα από τον Ράσελ.
Ο Ολλανδός οδηγός, ο οποίος έχει κερδίσει και τα τρία σπριντ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, προηγείται του Νόρις με 52 βαθμούς με έξι γύρους και μέγιστο 180 πόντους που απομένουν:
«Όλη την ημέρα το αυτοκίνητο δούλευε καλά. Είμαι χαρούμενος που είμαι πρώτος, πέρασα καιρός, τόσο χαρούμενος με αυτό που συνέβη σήμερα», είπε για την πρώτη του pole οποιουδήποτε είδους από την Αυστρία τον Ιούνιο.
«Αυτή η πίστα είναι καταπληκτική στην οδήγηση, είναι διασκεδαστική», πρόσθεσε.

Το σπριντ αποδίδει οκτώ πόντους στον νικητή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Φερστάπεν θα μπορούσε κάλλιστα να είχε επεκτείνει το προβάδισμά του πριν από τον κύριο αγώνα.
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο σπριντ, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι περισσότεροι βαθμοί είναι διαθέσιμοι την Κυριακή, οπότε εκεί θέλουμε πραγματικά να τα πάμε καλά», είπε.

Ο Νόρις δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη στο σπριντ από τον συμπαίκτη του, Όσκαρ Πιάστρι, αφού διαγράφηκε ο ταχύτερος γύρος του Αυστραλού και δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα ​​από την πρώτη φάση, προκρίνοντας μόλις 16ος:
«Κατά κάποιο τρόπο, είμαι ευχαριστημένος με το P4 γιατί ένιωθα ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερο. Αλλά ο γύρος μου ήταν συγκλονιστικός», είπε ο Βρετανός.
«Δεν είναι μια τρομερή μέρα , θα μπορούσε να ήταν χειρότερη, θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά θα το δεχτώ».

Ο «ομόσταυλος» του Φερστάπεν, Σέερχιο Πέρες, θα ξεκινήσει στην 11η θέση.
Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari θα παραταχθεί πέμπτος με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas έκτο και τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, έβδομο.
Ο Κέβιν Μάγκνουσεν έδωσε περαιτέρω ώθηση στην αμερικανική Haas με την όγδοη θέση στο grid, ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα ήταν ένατος για την RB και ο Αργεντινός «ρούκι» Φράνκο Κολαπίντο συνέχισε να εντυπωσιάζει στη 10η για την Williams.
Ο συμπαίκτης του Κολαπίντο, Άλεξ Άλμπον, ο οποίος θα ξεκινήσει το 100ο GP του την Κυριακή, προκρίθηκε μόλις 18ος μετά από μια περιστροφή 360 μοιρών.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: