Τζόρτζια Μελόνι από τον Λίβανο: «Απαράδεκτες οι επιθέσεις κατά της αποστολής Unifl – Μόνον ενισχύοντάς την  θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα»

Lebanese caretaker Prime Minister Najib Mikati (R) shakes hands with Italian Prime Minister Giorgia Meloni (L) following a joint press conference at the government palace in Beirut, Lebanon, 18 October 2024. EPA/WAEL HAMZEH




«Θεωρώ απαράδεκτες τις επιθέσεις κατά της αποστολής Unifl. Και οι δυο πλευρές πρέπει να εγγυηθούν την ασφάλεια των στρατιωτών του ΟΗΕ», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, στη Βηρυτό.

«Θεωρώ ότι η αποστολή αυτή πρέπει να ενισχυθεί. Μόνον ενισχύοντάς την, θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Unifil πρέπει να παραμείνει αμερόληπτη, σε συντονισμό με τον στρατό του Λιβάνου.

H επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η χώρα της μαζί με άλλους εταίρους πρότεινε κατάπαυση του πυρός τριών εβδομάδων.

«Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου και ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της χώρας αποδέχθηκαν την πρόταση, τώρα χρειάζεται μια επιπλέον προσπάθεια από την ισραηλινή πλευρά», δήλωσε τέλος η Μελόνι.

Κατά την άποψή της, τέλος, ο θάνατός του Γιαχία Σινουάρ μπορεί να προσφέρει περιθώρια για μια καινούρια εποχή, κάτι που η ισραηλινή πλευρά πρέπει να εκμεταλλευθεί με θετικό τρόπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Απορρίπτει ο Μισέλ Μπαρνιέ το «ιταλικό μοντέλο» μεταφοράς των μεταναστών σε τρίτες χώρες – Επιστρέφουν αύριο από την Αλβανία στην Ιταλία οι δώδεκα μετανάστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: